avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Al doilea loc de munca pentru functionarii publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Al doilea loc de munca pentru functionarii publici

Am inteles bine din L 330/ 2009, fp au voie de la aparitia legii sa aibe un al doilea loc de munca??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:43, 18 Mai 2010
ptrclavinia a scris:

Am inteles bine din L 330/ 2009, fp au voie de la aparitia legii sa aibe un al doilea loc de munca??


Potrivit art.96 alin.1 din Legea nr.188/1999, functionarii publici pot exercita functii sau activitati in domeniul didactic, al cercetarii stiintifice, al creatiei literar-artistice si in alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.
Prin urmare, f.p. poate avea un al doilea loc de munca care nu trebuie sa aiba legatura directa sau indirecta cu atributiile exercitate ca functionar public potrivit fisei postului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Al doilea job pentru functionarii publici gabighe38 gabighe38 In cazul unui functionar public, ce alte activitati poate desfasura pe langa functia de baza si unde sunt stipulate aceste conditii? Am inteles ca sunt ... (vezi toată discuția)
Functionarii publici au voie sa incheie contracte de prestari servicii? liviu_hetea liviu_hetea functionari publici,au voie sa incheie,contract de prestari servicii,pentru a incheia asigurari(rca,locuinte,viata etc) (vezi toată discuția)
Functionar public+medic rezident blackjack blackjack Se poate ca un functionar public (de profesie medic uman) sa fie in acelasi timp si medic rezident?Exista o incompatibilitate in acest sens? (vezi toată discuția)