avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Fata moarta in accident auto.
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Fata moarta in accident auto.

Mama fetei, este parte civila intr-un proces, in care fata i-a fost omorata, prin ucidere din culpa.
A fost introdus in cauza, garant Fondul de protectie a victimelor strazii. Vrea sa se constituie parte civila cu daune morale si materiale.
Care este legea si care e maximul si minimul pentru daunele morale. Cine le plateste, daca nu cel ce a provocat accidentul respectiv?
Care e legea unde se gaseste cuantumul daunelor?
Cel mai recent răspuns: Consilier juridic Irina , Consilier juridic 15:11, 27 Mai 2010
Cuantumul daunelor morale nu este reglement prin lege, nu exista nici un text de lege care sa stabileasac minimul sau maximul acestora ci "se stabilesc prin apreciere ca urmare a aplicarii criteriilor referitoare la consecintele negative suferite de cei în cauza, în plan fizic, psihic si afectiv, importanta valorilor lezate, masura în care acestea au fost lezat, intensitatea cu care au fost percepute consecintele vatamarii.Toate aceste criterii se subordoneaza conotatiei aprecierii rezonabile, pe o baza echitabila, corespunzatoare prejudiciului real si efectiv produs."-Decizie Curtea de Apel Craiova-Sectia Civila
Dar daca el nu are asigurare, se cheama in garantie Fondul Protectiei Victimelor Strazii?
Acestia vor plati? Ea poate cere ca daune morale si 1,5 milioane RON.
Mai ales ca de durere a murit si tatal fetei, adica sotul doamnei.
Suma care se acorda de regula este mult mai mica fata de cea apreciata de dvs
Greu de administrat probe in sustinerea cauzei decesului tatalui
Dar daca a fost introdus in cauza Fondul Pentru Protectia Victimelor Strazii, si instanta va stabili daune morale, si hotararea va fi definitiva si irevocabila, atunci vor plati in mod cert.
Dar am intrebat sa vad daca exista si alte chichitze ce trebuiesc luate in calcul.
chichite pot apare pe intreg parcursul judecatii si tin de experienta aparatorilor

Alte discuții în legătură

Accident rutier lorelay_k lorelay_k Am fost implicata intr-un accident rutier in care eu sunt partea pagubita. Persoana vinovata s-a dovedit, de catre politie, ca nu are permis de conducere, are ... (vezi toată discuția)
Despagubiri morale lili77 lili77 vecinul meu a decedat intr-un accident de circulatie fiind pasager in dreapta . Era tatal a doi copii minori singurul intretinator de familie.Soferul a decedat ... (vezi toată discuția)
Accident auto, vinovatul fără rca. ce altă opțiune am să recuperez dauna în afară de instanța civilă? Constantin Teodor Constantin Teodor Mi-am găsit mașina lovită rău în parcare. Vinovatul a fugit dar l-am găsit. Nu are RCA. Ce altă opțiune am să recuperez daună în afară de ... (vezi toată discuția)