avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

ordinea de plata a datoriilor fata de asociatie

in ce ordine se inregistreaza platile datoriilor fata de asociatie, in conditiile in care restantierul accepta numai sume egale cu cheltuielile din luna curenta.
refuzam banii?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 22:45, 20 Mai 2010
Ati dat si Dv.....:) un caz mai degraba demn de psihiatru.
Dar aveti dreptate, in blocuri dai de tot felul de oameni. Mie mi s-a intamplat ca un proprietar sa nu-si recunoasca o restanta pe motiv ca eu am chitantiere duble si ca i-am aplicat o asemenea chitanta tocmai la suma pe care pretindea ca o platise, dar.....pentru care nu gasea chitanta acasa...:)) Adica sa ne asteptam d-acum din ce in ce mai mult la aparitia acestor cazuri patologice adevarate sau doar mimate si ne vedem de treaba noastra, sa nu ne punem la mintea lor....
restantierul nu contesta si nu a contestat cuantumul sau continutul vreunei cheltuieli.
Am obtinut din partea lui o semnatura pe un desfasurator cu restantele acestuia, valori pe care le-a acceptat tacit. In momentul in care am precizat ca urmeaza sa-i
incasam penalitati aferente restantei, in limitele dispozitiilor legale in vigoare, nu a
mai venit pe la casierie.Prefera sa trimita sumele care vrea sa le plateasca, prin mandat postal, inscriind la corespondenta luna.Este o joaca interesanta. Conform
cutumei, si prevederilor codului civil, indiferent de dorinta datornicului,creditorul va
inregistra plata si va sterge restanta si efectele ei (penalizarile) in ordinea cronologica a scadentei acestora, pe masura ce incaseaza banii,sub orice forma sau cu orice mentiune. este ceva gresit in asta?
Nu este nimic gresit in a scade platile din debitele cele mai vechi. Asa este normal. Sa nu fiu gresit ineles, eu nu sustin ca ar fi gresit ceea ce spune @AVOL sau @eufortune. Este corect ceea ce spuneti.
Dar eu insist asupra necesitatii intelegerii intre restantier si conducerea asociatiei, intelegere scrisa daca se poate. Aceasta intelegere are mai multe efecte benefice printre care: certuri si dusmanii mai putine intre vecini, "stimularea" restantierului sa plateasca, dovada ca s-a incercat concilierea, dovada in instanta ca restantierul a cunoscut si acceptat debitul....
Eu sunt pentru aplicarea legii la fel pentru toata lumea, dar fiecare om trebuie ascultat, lamurit, inteles, ajutat, consiliat, indrumat de cei din conducerea asociatiei.
Se poate ca, in functie de situatia sociala a restantierului si de situatia economico-financiara a asociatiei, comitetul executiv sa inghete calculul penalizarilor, sa reduca din penalizarile acumulate, sa reesaloneze debitele pe o anumita perioada fara penalizarii, s.a.m.d.
Regulile de imputatie a platii si aplicarea lor la asociatiile de proprietari au mai fost discutate si aici www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 175/2010 neri neri Buna seara! Doresc sa ma interesez pt.cineva in urmatoarea problema: Una din Asociatiile de proprietari din provincie ,a pus in aplicare legea 175/2010,in ... (vezi toată discuția)
Ordinea de stingere a datorilor la asociatiile de proprietari TANIUSA TANIUSA Buna ziua! Proprietarul unui apartament are restante la intretinere mai vechi de 90 de zile, la care se adauga penalitati de intarziere. Doreste sa plateasca ... (vezi toată discuția)
Proces al proprietarului cu furnizorul luminutza luminutza Buna ziua tuturor! Conform unei sentinte civile, definitiva si irevocabila a furnizorului local de apa si caldura, suma X - aferenta unei perioade ... (vezi toată discuția)