avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare firma

Buna , as dori sa stiu daca as vrea sa suspend firma , dar mai am de plata niste taxe catre stat se poate duce la sfarsit suspendarea daca nu sutn paltite la zi acele taxe..

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 09:54, 20 Mai 2010
suspendarea temporara este posibila si fara plata la zi a datoriilor...
alin1980 a scris:

Buna , as dori sa stiu daca as vrea sa suspend firma , dar mai am de plata niste taxe catre stat se poate duce la sfarsit suspendarea daca nu sutn paltite la zi acele taxe..

multumesc mult

Buna ziua,
suspendarea unei societati se poate realiza pe o perioada maxima de 3 ani; doar daca doriti radierea acesteia din Registrul Comertului, trebuie sa fie fara datorii la Finante.
eu.ro.lex a scris:

suspendarea temporara este posibila si fara plata la zi a datoriilor...

din cate stiu daca nu sunt achitate toate taxele la zi sau sunt declaratii nedepuse nu se poate obtine acel regim derogatariu care este solicitat pentru neplata impozitului forfetar. Cred ca persoana in cauza tot din acest motiv a solicitat suspendarea activitatii.
pai si in acest caz ce trebuie sa stau cu firma asa sa tot se adune acel impozit eu ne mai putand avand activitate . ca nu mai merge , si in momentul de fata nu pot achita acele taxe inca la stat . nu exista solutie sa pot suspenda fara plata acelor taxe la stat . platindule ulterior in momentul cand am sa pot.
nu se poate obtine acel regim derogatariu care este solicitat pentru neplata impozitului forfetar.

pt aba 812001
In urma suspendarii activitatii la ONRC se poate cerea aprobarea regimului derogatoriu la ANAF (daca contribuabilul nu are datorii) In urma aprobarii contribuabilul nu mai depune declaratia 100 si 300 trimestrial
Regimul derogatoriu nu are legatura cu impozitul minim !

Alte discuții în legătură

Firma cu datorii vreau s-o inchid. pot? cristinabucuresti cristinabucuresti Buna ziua. Am o firma care are 6000 ron datorie la stat. Impozite samd... As dori s-o pun pe zero cateva luni ca sa-mi pot plati datoria ( si sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar odishor odishor De la ce data nu se mai plateste impozitul forfetar: 1).de la data la care s-a eliberat certificatul constatator de catre RC, in care se atesta mentiunea de ... (vezi toată discuția)
Suspendare activitate firma administratia financiara octavian_adrian octavian_adrian Impozit forfetar nu se plateste incepind cu data mentionata in Incheierea judecatorului delegat, totusi nu pot face cerere pentru regim derogatoriu la ... (vezi toată discuția)