avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Derogare privind vechimea in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Derogare privind vechimea in specialitatea studiilor

Am lucrat in perioada 1993-2008 in banca, neavand studii superioare in acea perioada.In vara anului 2008 am terminat facultatea .As dori sa stiu daca exista vreo modalitate legala ( derogare ) de a m-i se calcula anii lucrati in banca ca si vechime in specialitatea studiilor, deoarece in prezent sunt functionar public.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:40, 22 Mai 2010
Vechimea in public se calculeaza, din nefericire, exclusiv in public...
Buna ziua !
Nu dati prea multe detalii sau nu le dati pe cele esentiale . Ce post ati detinut si pt ce post va este necesara vechimea in specialitatea studiilor ?
Vechimea in specialitatea studiilor se defineste de la sine: perioada cat o persoana a fost incadrata pe un post corespunzator studiilor absolvite. La banca, dvs, ati dobandit vechime in specialitatea studiilor medii, intrucat ati fost incadrat pe un post care presupunea studii medii.
Vechimea in specialitatea studiilor superioare se calculeaza din momentul in care veti fi/sunteti incadrat pe un post/o functie publica pentru care se cer studii superioare, de natura celor absolvite de dvs.
De la aceste reguli, nu se poate deroga.
av.antoanelageaman a scris:

Vechimea in public se calculeaza, din nefericire, exclusiv in public...

Nicidecum. :)
Pentru a putea avea acces la o functie publica, persoana, trebuie sa indeplineasca, printre alte conditii, pe aceea de a avea vechime in specialitatea studiilor necesare exercitarii functiei publice, si nu vechime in administratia publica.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Derogare vechime in specialitatea studiilor adelines adelines Am lucrat in perioada 1993-2008 in banca, neavand studii superioare in acea perioada.In perioada cat am lucrat in banca am detinut post de ofiter de cont COR ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor marilena79 marilena79 Buna ziua, Am lucrat timp de 11 ani intr-o banca ,fiind incadrata pe functia de CONSILIER CLIENTI SERVICII BANCARE, functie care necesita studii medii conform ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor alexdobree alexdobree Buna ziua! As dori sa stiu ce se intelege prin sintagma \"vechime in specialitatea studiilor\". Mentionez ca am absolvit stiinte economice si lucrez de 2 ... (vezi toată discuția)