avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 344 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concediu fara plata - personal contractual in ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concediu fara plata - personal contractual in administratia publica locala

avand in vedere situatia din administratia publica as dori concediu fara plata pentru 3 luni , pentru a pleca din tara ;
1. in timpul acesta angajatorul in speta primaria imi plateste contributiile catre stat?
2.imi poate desface contractul de munca in aceasta perioada pe motiv spre ex restructurare personal?
3.concediul fara plata afecteaza cumva vechimea la locul de munca ?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 08:23, 2 Iunie 2010
1. Nu.
2. Da.
3. Da. Nu se considera vechime in munca.
Ultima modificare: Luni, 24 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
1. Da.
2. Da.
3. Da. :)
Hai sa zice ca este asa, adica la 1 este "Da", iar eu am raspuns gresit.
Chiar nu este niciun inspector de resurse umane pe acest forum ca sa ma "lumineze" si pe mine, cat plateste primaria contributia catre stat la un angajat care se afla in concediu fara plata?

Eu nu am auzit ca, pentru efectuarea unui concediu fara plata, exista vreun patron care sa dea bani angajatului.

In concediul fara plata nu se presteaza munca (ca de aceea e concediu) de care salariat si, in mod corelativ, nu intervine plata de catre patron/angajator.
Iata cateva intrebari:
- pe ce se face impozitul pe salar, daca nu are salar angajatul?
- pe ce se calculeaza contributia de asigurari sociale?
- cat este contributia la fondul de somaj a unui salariat in concediu fara plata?

P.S. - am mai vorbit despre nivelul de popularitate. Pun pariu ca, postand mesaje aiurea pe forum, in 30 de zile ajung l anivelul 50.
- va rog un raspuns pertinent, dar numai de un utilizator care este in domneiu, la intrebarile de mai sus.

Va multumesc.
Efectele concediului fara plata sunt cele prevazute la art. 49 alin. (2) Codul Muncii: suspendarea prestarii muncii de catre salariat si a platii drepturilor de natura salariala de catre angajator. Astfel in aceasta perioada angajatul si angajatorul nu mai platesc contributiile la bugetul de stat, bugetele asigurarilor sociale si fondurile speciale,iar intervalul cat salariatul este în concediu fără plată pentru interese personale, nu este considerată vechime în muncă. Nu sunt inspector res. umane dar stiu ca , spre exemplu in declaratia la sanatate obligatiile pentru zilele petrecute in concediul fara plata sunt raportate ca 0 (zero).
O zi minunata!
Darie Tudor a scris:


P.S. - am mai vorbit despre nivelul de popularitate. Pun pariu ca, postand mesaje aiurea pe forum, in 30 de zile ajung l anivelul 50.
- va rog un raspuns pertinent, dar numai de un utilizator care este in domneiu, la intrebarile de mai sus.

Va multumesc.


Ca veni vb.... aici e un forum...si daca e forum...ne dam cu parerea cu totii, nu? Intrebarile pertinente, de la specialisti cu atestat in domeniu, le puteti obtine in privat, sau la ceva cabinet de consultanta.... sau va raspundeti dvs. ca va pricepeti la toate, ca un om mare. :P
Ca veni vb, d-le. D.T., ce-ar fi sa studiati putinel legea nr. 19/2000? :)
Veti descoperi lucruri noi si interesante....ca de exemplu, faptul ca incetarea calitatii de asigurat, se pierde doar in momentul incetarii C.I.M.-ului, sau dupa caz, al raportului de serviciu.... :) sau poate citesc io alta lege? :O

Alte discuții în legătură

Conditii pentru a beneficia de concediu medical si concediu prenatal si postnatal si categoriile de persoane care pot incheia contract de asigurari sociale ioan-s ioan-s Buna seara! As dori cateva lamuriri referitoare la conditiile de a beneficia de concediu medical, concediu postnatal si prenatal, dar si indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Obligatiile fiscale ale angajatorului simions simions Buna ziua! As vrea sa stiu ce sume trebuie sa plateasca angajatorul spre stat pentru un angajat care salariul minim pe economie 670 lei net ? Si ce anume ... (vezi toată discuția)
Angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru sanatate si pensie Mihai Nicolcioiu Mihai Nicolcioiu Buna ziua, Sunt angajat cu contract de munca intr-o pozitie de conducere si am aflat cu surprindere ca angajatorul nu mi-a platit contributiile pentru ... (vezi toată discuția)