Buna,
Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pt. un apartament de la un dezvoltator care intre timp a intrat in insolventa ( ceruta chiar de el ), am facut plata integrala, blocul nu e finalizat, necesita mici finisaje si bransarea la utilitati.
Lichidatorul nu a venit inca cu un plan concret de reorganizare.
Judacatorul sindic nu a aprobat cererea de reorganizare ci l-a trecut in faliment.
Cei care am cumparat apartamente suntem de acord sa mai strangem bani la legam blocul la utilitati.
Am aflat ca intreg proiectul dezvoltatorului e girat catre o banca.
Pot pierde apartamentul in favoarea bancii ?
Cum se poate radia ipoteca de pe apartament ? ( nu e facuta receptia, nu am CF )
Reprezentantii bancii spun ca nu au nici o problema cu antecontractele cu data certa, nu stiu exact ce inseamna asta. Tin sa mentionez ca am facut plata in subcontul proiectului la banca de la care dezvoltatorul a luat creditul. Multumesc.
Banca are un drept de preferinta asupra imobilului adus in garantie.
Ridicarea ipotecii presupune in principiu o adresa scrisa din partea bancii ca asupra apartamentului cu nr 5 al dvs in speta, s-a achitat integral c/val acestuia si ca se poate dispune radierea ipotecii, dezmembrarea si respectiv inscrierea in CF a contractului de vanzare cumparare.
Ati achitat integral in ce temei?
Antecontract de vanz-cump in forma autentica - adica incheiat la notar, daca nu aveti un astfel de contract nu-i a buna pentru dvs.
Antecontracul este parafat si de un avocat, in prezenta lui am semnat antecontracul.
De la avocat am primit un document semnat/stampilat - " Incheiere de atestare a identitatii partilor si data certa nr. ..... " prin care declara ca e un antecontract cu DATA CERTA.
Inainte ca constructorul sa intre in insolventa am primit o notificare ( semnata si stampilata ) de la banca creditoare in care ne informau ca proiectul imobiliar e girat catre ei si vor radia ipoteca de pe fiecare unitate locativa doar dupa plata integrala a fiecareia in contul indicat de ei.
Eu in acel cont am virat banii ( denumit subcontul proiectului ).
Antecontracul este parafat si de un avocat, in prezenta lui am semnat antecontracul.
De la avocat am primit un document semnat/stampilat - " Incheiere de atestare a identitatii partilor si data certa nr. ..... " prin care declara ca e un antecontract cu DATA CERTA.
Inainte ca constructorul sa intre in insolventa am primit o notificare ( semnata si stampilata ) de la banca creditoare in care ne informau ca proiectul imobiliar e girat catre ei si vor radia ipoteca de pe fiecare unitate locativa doar dupa plata integrala a fiecareia in contul indicat de ei.Eu in acel cont am virat banii ( denumit subcontul proiectului ). E OK ? Pot face o cerere pt radierea ipotecii ?
Daca este asa cum ati prezentat situatia da puteti sa faceti o cerere si o inregistrati la banca in vederea ridicarii ipotecii.
Dar pentru perfectarea vanzarii trebuie sa luati legatura cu lichidatorul care dupa deschiderea falimentului este singurul reprezentant legal al societatii falite.
Faceti o cerere in acest sens si la sediul acestuia.