avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva la casa de amanet
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva la casa de amanet

Am o casa de amanet ce va depasi plafonul de 35000 de euro si nu stiu daca voi deveni platitor de tva la comisionul incasat (stiu ca acordarea de credite este o activitate scutita de tva conf.art.141 alin.2 lita pct. Codul Fiscal).
Va rog ,daca poate cineva sa ma lamureasca concret (am citit in lege dar n-am inteles de loc):scutirea de tva a activitatii este valabila doar pana la acest plafon?Inseamna ca pana acum am fost scutit de tva datorita art.152(regim special de scutire ) si nu datorita articolului 141 pe care il gasesc inutil.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 11:48, 12 Iunie 2010
In cazul vanzarii aurului nerecuperat de clienti cifra de afaceri o reprezinta intreaga valoare care se inregistreaza in contul 707.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vector fiscal- firma noua bvr bvr Buna dimineata! Expun si eu problema mea. Stiu ca este mai complicat dar, daca cine ar putea sa-mi raspunda ar fi extraordinar. Trebui sa ajut pe cineva sa ... (vezi toată discuția)
Tva la casele de amanet cata76 cata76 sunt administratorul unei case de amanet si am o mare neclaritate legata de cum se aplica tva in acest domeniu si la ce se aplica tva ?exemplul meu este foarte ... (vezi toată discuția)
Ca ptr.neplatitor de tva barbutadddddddddddddd barbutadddddddddddddd Sint o microintreprindere neplatitoare de tva.Activitatea este prestari servicii pe baza de comision.(asemanatoare unei agentii de turism) As dori sa stiu in ... (vezi toată discuția)