va rog sa imi spuneti daca la instalarea unei centrale termice de apartament este nevoie de acordul vecinilor directi.
am depus o cerere de acord pentru debransarea de la reteaua comuna de gaze si termoficare la asociatia de proprietari a blocului unde locuiesc.
in locul unui raspuns afirmativ, am primit cererea inapoi si am fost indrumat sa cer acordul vecinilor directi. unul dintre vecini nu doreste sa semneze aceasta hartie.
in bloc exista deja o centrala termica, instalata acum multi ani, iar primul investitor a acceptat bransarea noii coloane in teava existenta.
interesul meu este sa pot monta centrala pentru a evita costurile mari cu intretinerea pentru iarna urmatoare.
ce este de facut ?
pot actiona in justitie vecinul capos? pot pretinde despagubiri in cazul in care nu pot instala centrala din vina acestuia ?
Multumesc. O sa incerc, desi deja am folosit aceste argumente pentru prima semnatura...si ca moment comic...as putea spune...administratorul a spus ca nu ne da acordul pentru ca nu vrea sa stricam estetica scarii cu acel contoar de gaz si ca nu vrea sa se loveasca cu capul de el cand urca scarile...completez cu faptul ca el are 1.60 m si contoarul se monteaza mult mai sus.
Rea vointa si invidie din punctul meu de vedere...dar, daca o sa ma impiedice sa fac ce este bine pentru mine...sincer va spun ca nu imi permit sa actionez in instanta...si o sa iau alta cale...putin mai fortata, poate daca se sperie...tace! Glumesc... in inertia faptului ca mi-e teama sa nu ma tina pe loc.
Dv. nu cereti acordul administratorului, pentru ca acesta este un angajat al asociatiei, deci si al Dv. Relatia ierarhica este invers, adica el este subordonatul Dv., nu Dv lui!
Nu are nicio legatura estetica scarii si datul capului lui de contor cu interesul major al unui proprietar. Nici nu trebuie sa-l luati in seama. Oricum lucrarea nu se face alandala, ci urmandu-se un design anume asupra caruia administratorul nu are caderea sa se pronunte.
Deci Dv. cereti avizul, semnatura si stampila de la presedinte, nu de la administrator.