avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Factura neinregistrata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Factura neinregistrata

Buna ziua,
Treaba e in felul urmator...in luna februarie am cesionat o firma A unei persoane care nu are nici o treaba(s-a facut cesiunea ca sa nu se inchida firma), firma in care eram administrator si mai aveam un stoc de marfa de 4000 de lei. In luna aprilie am deschis o firma noua B, si doresc sa achizitionez stocul respectiv de marfa dar sunt constient ca factura de achizitie nu va fi innregitrata in contabilitatea firmei A. Ce risc am eu ca administrator in firma A in cazul in care eu inregistrez factura, dar firma B nu?
Cel mai recent răspuns: Claudia Simion , Avocat 11:00, 21 Mai 2010
Imi cer scuze am gresit intrebarea:
Ce risc am eu ca administrator in firma B in cazul in care eu inregistrez factura, dar firma A nu?
aveti riscuri destul de mari
dar puteti trece peste aceste riscuri daca aveti un avocat bun
Inca nu am achizitionat stocul, dar nu inteleg care e riscul meu din moment ce eu nu mai am nici o legatura cu firma A. Ok, A FOST firma mea, dar acum nu mai e...factura eu o inregitrez pe noua firma, daca el nu face la fel mai e problema mea?
Problema se pune cum veti achita acea factura: daca plata se va face in numerar sau prin transfer bancar.
Vad ca dvs admiteti ca persoana care-a preluat societatea nu e dispusa sa plateasca taxele si impozitele aferente.
Va pot spuna ca-n cazul unui control, daca societatea A n-a platit TVA aferent facturii, puteti fi obligat dvs la plata acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura neinregistrata raulroca raulroca Buna ziua, Treaba e in felul urmator...in luna februarie am cesionat o firma A unei persoane care nu are nici o treaba(s-a facut cesiunea ca sa nu se inchida ... (vezi toată discuția)
Lipsa intrari marfa ContSters137674 ContSters137674 Buna ziua! As dori daca se poate un sfat in legatura cu urmatoarea situatie: Am preluat de curand o societate....si m-am apucat sa verific din urma conta sa ... (vezi toată discuția)
Factura fiscala din 2006 AlbuSonia AlbuSonia Buna ziua Am primit o factura fiscala din iulie 2006 pentru a fi inregistrata in contabilitate. Administratorul spune ca a uitat sa o dea pana acum. Cum pot ... (vezi toată discuția)