Buna seara. Am si eu o mare problema. va rog mult sa ma ajutati. Ieri seara am fost intr-un supermarket sa ma uit pe la oferte si am schimbat la 3 produse diferite codurile de bare. la produsele de 150,160,10 ron am pus coduri dezlipite de pe alte produse de 17,15,2 ron. Am ajuns la casa,am achitat 34 ron,la iesirea din magazin m-a luat unul de la paza,m-a dus intr-o incapere si dupa vreo 2 ore de targuieli am achitat pretul real al produselor de 320 ron si a chemat politia. Ajuns la politie am dat o declaratie in care am scris "vazand obiectul x la pretul 150 ron si alt obiect x la pretul de 17 ron am dezlipt codul de bare de pe cel de 17 ron si l-am lipit peste cel de 150 ron.
Ce voi pati??? Nu am mai avut probleme cu politia ! Mi se va face dosar penal? Mi s-au facut poze ,mi s-au luat amprente.
Daca o sa mi se faca dosar, cat ramane in evidenta politiei?
Am mai scris in declaratie ca lucrez la SC.dddddd.srl,vor suna la serviciu sa anunte pe sefi??
Ast raspuns,sunt nelinistit! Va rog dati-mi sfaturi! Va multumesc.
Articolele alea se refera la tentativa la inselaciune... Si eu tind sa cred ca asta e... Aici pedeapsa e intre 6luni si 12 ani pt infract, pt tentativa se reduce la 1/2, adica intre 3 luni si 6 ani. Nu faci inchisoare pentru atata, cel mai prost, daca nu ai aparator si nu te comporti bine in timpul procesului, iei inchisoare cu suspendare. Din pacate, din ce-mi amintesc eu, nu este aceasta pedeapsa alternativa cu amenda penala. Asa ca ti-ar trebui un avocat care sa se zbata ca sa obtii asta.
Si da, dupa termenul de incercare (care e 1 an la amenda penala, restul depinde si de condamnare) nu mai ai nimic in cazier. Daca in termenul asta insa mai faci vreo belea... cam naspa.
Art. 82. - Durata suspendării condiţionate a executării pedepsei constituie termen de încercare pentru condamnat şi se compune din cuantumul pedepsei închisorii aplicate, la care se adaugă un interval de timp de 2 ani.
În cazul când pedeapsa a cărei executare a fost suspendată este amenda, termenul de încercare este de un an.
Termenul de încercare se socoteşte de la data când hotărârea prin care s-a pronunţat suspendarea condiţionată a executării pedepsei a rămas definitivă.
Ti-am spus sa trimiti o adresa la politit in care sa le comunici adresa la care vrei sa te citeze; nu trebuie sa fie cea din buletin, ci una la care efectiv stai tu si poti primi citatiile. Asa nu-ti vor trimite acasa.
De la munca nu prea cer org de cercet caracterizari asa, de capul lor. Dar e bine sa ceri tu una si s-o depui la dosar.
Intr-adevar, dupa cum spun si colegii, fapta ta se incadreaza in tiparul tentativei de inselaciune prevazuta de art. 222 rap. la art. 215'1 c.pen. :-/ Cam esti pasibil de o pedeapsa cu suspendare, asta daca te incadrezi in ,,cerintele legii'', respectiv cele prevazute de art. 81 c.pen. ;); alternativa pedepsei cu amenda penala nu exista la aceasta infractiune :-/ Apropo, o speta asemanatoare cu a ta ar fi cea prevazuta prin DECIZIA PENALA Nr. 91 din 1 iunie 1999 (Publicata in CULEGERE DE PRACTICA JUDICIARA din 1999), care prevede ca: ,,Luarea unor bunuri dintr-o autoservire la un preţ mai mic decât cel real, folosind un ambalaj al unor produse mai ieftine, constituie infracţiunea de înşelăciune...''