avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1426 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general PFA sau SRL?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

PFA sau SRL?

PFA sau SRL? ce-mi recomandati?
- sunt absolvent de liceu economic cu atestat in domeniul financiar bancar, am studii si postuniversitare in domeniul economic (marketing)
- in prezent am un job pe marketing-evenimente la care nu vreau sa renunt
- doresc ca in timpul liber sa fac un mic business care sa-mi sporeasca veniturile, mai exact doresc sa aduc din UE produse cosmetice si de ingrijire corporala pe care sa le comercializez in Romania.

E mai bine PFA sau SRL? In cazul unui PFA pot alege mai multe domenii de activitate decat cel prezentat mai sus?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: nikoletap , utilizator 17:56, 26 Mai 2010
PFA sau II plateste 16% din castig, fara acel impozit minim si 5.5% contributie sanatate (raportat tot la castig), dar titularul poate folosi banii castigati fara restrictie si in scop personal. In cazul de fata, contributia la pensii nu este necesara. In plus, nu se intocmeste bilant sau declaratia 101 (certificate obligatoriu - prin urmare costuri suplimentare).

SRL plateste 16 % impozit pe profit (nu mai putin decat impozitul minim), iar daca doreste sa utilizeze acei bani in scop personal mai plateste 16% impozit pe dividende. Dividendele pot fi ridicate abia anul urmator, dupa ce se face repartizarea profitului.

Din aceste considerente imi mentin totusi parerea ca e mai convenabil PFA sau II. Desigur, este o situatie de moment. La modul cum se schimba legislatia in curand nu vor mai fi aceste facilitati nici pt PFA-uri sau II-uri.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
contabil20, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
Nu este o disputa :). Ma bucur foarte tare cand apar persoane atat de bine pregatite ca dvs. pe forum.
Fiecare poate avea anumite pareri, iar cel care a pus intrebarea are de unde alege.

Toate cele bune!
Va multumesc din suflet pentru sugestii. Aceasta "disputa" in sensul bun al cuvantului cu siguranta a facut un pic de lumina asupra cazului meu =D>. Cand voi lua o decizie am sa va anunt :D. Momentan mai astept sa vad ce se mai intampla cu aceste taxe si inpozite care se vor modifica in curand...#-o .
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa sau srl? nikoletap nikoletap PFA sau SRL? ce-mi recomandati? - sunt absolvent de liceu economic cu atestat in domeniul financiar bancar, am studii si postuniversitare in domeniul ... (vezi toată discuția)
Sfat pentru alegerea unei entitati comerciale dumiadrian dumiadrian Buna ziua, In functie de impozitele care trebuiesc platite catre stat si alte eventuale taxe (cheltuieli) care pot aparea in timp as dori sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Pfa sau srl ,care este mai avantajos ? ili47 ili47 Care este mai avantajos din punct de vedere a cheltuielilor ? Pot sa desfasor activitatea in ambele cazuri ,cu un singur angajat . mersi (vezi toată discuția)