avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... concurs administratie publica
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

concurs administratie publica

Buna ziua,m-am inscris la un concurs pentru ocuparea postului de inspector cls. I-grad debutant si urmeaza sa dau proba scrisa.Daca dintre cei ce cititi acest forum ati fost in situatie similara va rog sa-mi spuneti sub ce forma se pun intrebarile,test grila sau intrebare si raspuns scris de participant.Va rog cat de repede,marti este concursul,
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 00:33, 22 Mai 2010
Buna ziua !
Comisia de concurs este cea care stabileste modalitatea de sustinere a probelor si ... subiectele .. asa ca ... orice parere ramane o parere ...
Ca o parere.... veti da proba scrisa, subiecte de sinteza si nu teste grila. Exista insa si posibilitatea de a da test grila, comisia de concurs va aprecia asta. In 95 % din cazuri, se dau subiecte de sinteza.... Succes. :)
O parere care e... parere.

Chiar daca: "Proba scrisă constă în redactarea unei lucrări şi/sau în rezolvarea unor teste-grilă" daca se doreste angajarea unei persoane competente, nici o comisie nu va stabili un test tip grila.
Cu atat mai mult chiar si in HG nr. 611 se spune: "În cazul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, punctajul maxim stabilit pentru testele-grilă nu poate depăşi 30% din punctajul probei scrise, diferenţa de punctaj fiind alocată subiectelor de sinteză sau rezolvării unor situaţii practice"

O comisie de concurs cu, simtul raspunderii, intocmeste un set de subiecte (cel putin 3 variante) a cate minim 5 itemi.

Succes la examen!
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Asta e....asteptam parerea dvs. avizata =D>
Cu putina atentie, veti citi ca userul doreste sa participe la un examen de recrutare pentru o functie publica "debutant".
Sigur.... pentru o functie publica de conducere, in grad. profesional.... debutant.
H.G. nr.611/2008
"ART. 51
(1) Proba scrisă constă în redactarea unei lucrări şi/sau în rezolvarea unor teste-grilă.
(2) Prin proba scrisă se testează cunoştinţele teoretice şi abilităţile practice necesare ocupării funcţiei publice pentru care se organizează concursul. În cadrul probei scrise se testează, în mod obligatoriu, inclusiv cunoştinţele generale ale candidatului în domeniul administraţiei publice.
ART. 52
(1) Subiectele pentru proba scrisă se stabilesc pe baza bibliografiei şi a tematicii de concurs, astfel încât să reflecte capacitatea de analiză şi sinteză a candidaţilor, în concordanţă cu nivelul şi specificul funcţiilor publice pentru care se organizează concursul.
(2) Pentru candidaţii la ocuparea aceleiaşi funcţii publice, subiectele sunt identice în cadrul aceluiaşi concurs, cu excepţia cazului în care concursul se desfăşoară în mai multe serii.
(3) Comisia de concurs stabileşte subiectele şi alcătuieşte seturile de subiecte pentru proba scrisă, în ziua în care se desfăşoară proba scrisă.
(4) Fiecare membru al comisiei de concurs propune cel puţin 3 subiecte. Pe baza propunerilor membrilor comisiei de concurs sunt astfel întocmite minimum două seturi de subiecte care vor fi prezentate candidaţilor.
(5) Membrii comisiei de concurs răspund individual pentru asigurarea confidenţialităţii subiectelor propuse. Lista subiectelor propuse de fiecare membru al comisiei de concurs se anexează la raportul final al concursului, cu menţionarea membrului comisiei de concurs care a propus subiectul.
(6) Seturile de subiecte se semnează de toţi membrii comisiei de concurs şi se închid în plicuri sigilate purtând ştampila autorităţii sau a instituţiei publice organizatoare a concursului.
(7) Comisia de concurs stabileşte punctajul maxim pentru fiecare subiect, care se comunică odată cu subiectele.
(8) În cazul în care proba scrisă constă în rezolvarea unor teste-grilă, întrebările pot fi formulate cu cel mult două zile înainte de proba scrisă, cu condiţia ca numărul acestora să fie de 3 ori mai mare decât numărul întrebărilor stabilit pentru fiecare test-grilă. Întrebările pentru fiecare test-grilă se stabilesc în ziua în care se desfăşoară proba scrisă, înainte de începerea acestei probe, cu aplicarea corespunzătoare a prevederilor alin. (2) şi alin. (5) - (7).
(9) În cazul concursurilor organizate pentru ocuparea funcţiilor publice de conducere, punctajul maxim stabilit pentru testele-grilă nu poate depăşi 30% din punctajul probei scrise, diferenţa de punctaj fiind alocată subiectelor de sinteză sau rezolvării unor situaţii practice.
(10) Până la ora stabilită pentru terminarea probei scrise a concursului, membrii comisiei de concurs au obligaţia de a stabili baremul detaliat de corectare a subiectelor. Acesta se afişează la locul desfăşurării concursului anterior corectării lucrărilor."
Sigur..... e o parere.... :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concurs functionar public - inspector asistent cryss15 cryss15 Vreau sa particip la un concurs scos de primarie pentru functia publica de executie 'inspector asistent' . Bibliografia este impresionanta :stunned: . As ... (vezi toată discuția)
Organizare concurs anfp secretar u.a.t nicedi nicedi Praba scrisa a concursului poate fi compusa numai din teste grila?multumesc:( (vezi toată discuția)
Care este procedura de redistribuire a functionarilor publici aflati in corpul de rezerva? Annemari Annemari Potrivita articolului 104 din legea 188 alin (5) \"Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici va asigura redistribuirea pe funcţii publice temporar ... (vezi toată discuția)