avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calitatea de \"parte in dosar\"
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calitatea de "parte in dosar"

Se poate solicita din partea politiei vre o declaratie in vre un dosar ,si sa nu ti se comunice nimic din acel dosar ( nume ,nr dosar , persoanele implicate ....etc ) pe motivul ca e secret ?
Se poate de o declaratie in totala necunostinta de cauza ?....fara sa fi intrebat la concret (cu nume si pronume )...?
Dar daca aceste declaratii sunt bagate intr-un context total diferit fata de cum ti sau prezentat ?
Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 07:17, 23 Mai 2010
In ce calitate vi s-a solicitat sa dati declaratie?Ati fost cumva solicitat telefonic?

Solicitati sa fiti legal citat in acest sens si daca este cazul, sa mergeti insotit de aparator.
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Invitatia a fost facuta verbal ! Calitatea nu este nici de invinuit ,nici de martor....ci de "parte in dosar".Si nu mi se comunica absolut nimic ,nici macar ce sa vorbit despre mine in acel dosar !
Imi pare rau pentru politistii care v-au" invitat",dar calitatea despre care ei v-au anuntat ca o aveti nu exista,iar citarea partilor procedural se face prin citatie scris,in care este stipulata calitatea partii(inculpat,parte civila/vatamata/responsabila civilmente).Exista si posibilitatea citarii telefonice,dar oricum trebuiau sa va anunte calitatea pe care o aveti.
Modalitatea in care ati fost convocat nu este prevazuta de dispozitiile in vigoare,
posibil sa se datoreze stramtorarii financiare a autoritatii
Se impune sa dati curs comunicarii telefonice,pentru a va lamuri despre cauza si calitatea dvs
Daca apreciati ca nu stapaniti situatia,aveti dreptul legal a solicita acordare de termen pentru a putea angaja avocat ,care sa va consilieze
Trebuia sa mergeti insotita de un avocat! Din pacate organele de politie au obiceiul de a aplica defectuos legea procesual - penala. Ei se prevaleaza de faptul ca se fac acte premergatoare, iar in acest stadiu nu sunt atribuite calitati precise, drepturi sau obligatii clare; din pacate, ce ati declarat poate fi folosit impotriva dvs! Pe viitor ar fi bine sa va luati toate masurile de precautie!

Av. Claudiu Sorin Feteanu

Alte discuții în legătură

Citatie politie fan123 fan123 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog, va prezint problema sumarizata: Am primit o citatie pe numele meu. Dupa ce am sunat la numarul de telefon ... (vezi toată discuția)
Martor up - accesul la dosar dis80 dis80 Buna ziua, Mi s-a solicitat declaratia ca martor intr-un dosar de frauda deschis impotriva unui client al bancii. Eu nu am aflat de aceasta decat dupa ce ... (vezi toată discuția)
Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)