avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract avocat - conflict negativ de competenta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract avocat - conflict negativ de competenta

in cazul competentei negative dintre judecatoria sector 1 si tribunalul bucuresti, litigii de munca am fost trimis la curtea de apel pentru competenta negativa, respectiv nu era litigiu de munca....intrebarea mea ca client este: am nevoie de contract nou de reprezentare juridica + chitanta cu avocatul meu in urmatoarele situatii

1) pentru curtea de apel unde se judeca conflictul de competenta negativa
2) ulterior pentru revenirea la judecatoria sectorului 1
3) nu vreau nici sa platesc bani in plus, dar nici sa fac vreo eroare grosolana, ca client

sau doar reprezentarea avocatiala trebuie semnata? la curtea de apel? mersi

(as dori sa verfic ca sa nu fiu fraierit de avocat ca cica nu trebuie contract nou semnat si pentru comflictul de competenta negativa care se judeca la curtea de apel, respectiv situatia 1 si situatia 2 mersi)
Ultima modificare: Vineri, 21 Mai 2010
ContSters83715, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters83715 , utilizator 15:11, 23 Mai 2010
Contractul de asistenta juridica, in mod normal, este incheiat intre avocat si clientul sau, care este parte intr-un proces, in scopul reprezantarii vointei celui din urma, de catre un cunoscator al dreptului. Prin urmare, este o obligatie a avocatului de a cunoaste competenta instantei la care se adreseaza pentru solutionarea litigiului. Daca ati achitat onorariul de reprezentare atunci avocatul trebuie sa va reprezinte in fata instantei competente.
Litigiile de munca nu sunt de competenta judecatoriei ci a Tribunalului sau a Curtii de Apel. Si daca nu e litigiu de munca de ce nu a ramas la Judecatorie? Despre ce litigiu este vorba ?
avocatul dvs stie mai bine termenii intelegerii ce o aveti cu domnia sa. cata vreme nu va mai cere un ban in plus care e problema dvs?
Oricum ar fi, conflictul de competenta se judeca in camera de consiliu, fara citarea partilor. Avocatul ar avea ceva de lucru doar daca doriti sa recurati hotararea data, desi nu vad cum ar putea instanta sa greseasca pentru a avea un temei de recurs.

Da, judecatoarea / instanta a gresit...("malpraxis"?), altfel cum as fi ajuns la curtea de apel dupa ce am cerut rejudecarea competentei materiale (care a fost gresit stabilita ca ar fi de munca) judecatoarea era cam tinerica... iar procesele de traduceri autorizate sunt foarte rare si a-tipice... pt ca judecatorii nu sunt obisnuiti cu ele, presupun... eu cu atat mai putin inteleg fenomenul,

problema mea e sa nu cumva sa castig si sa raman dator avocatului cu vreo chitanta pe care nu mi-o da special ca sa se intoarca impotriva mea... cand va dori el...ulterior...ca nu am vrut eu sa i-o "platesc".. deci de aceea intrebam cum e la curtea de apel...daca mai trebuie contract nou sau nu
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Mai 2010
ContSters83715, utilizator
Tribunalul - Sectia Litigii de Munca - Admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Bucureşti. Declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Judecătoriei Sector 1 Bucureşti. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Dispune înaintarea dosarului privind pe reclamantul Y, în contradictoriu cu pârâta SC X SRL la Curtea de Apel Bucureşti în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă ivit între Judecătoria Sector 1 şi Tribunalul Bucureşti. Cu drept de recurs în 5 zile de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 7 februarie 2010.

In acest caz, In mod corect Imi trebuie sau nu contract si chitanta noi cu avocatul la Curtea de Apel sau doar imputernicire avocatiala? Mersi.

( speta e de traduceri autorizate si a fost gresit inregistrata si inteleasa initial ca speta comerciala...ea de fapt fiind civila si a facut un ocol absurd si "necesar" pe la litigii de munca, ca sa se dovedeasca indubitabil contrariul).

La judecatorie nu am facut recursul in 5 zile pentru ca avocatul a motivat ca vom gasi oameni mai destepti la instantele superioare........mersi pt raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procedura de continuare a unui proces trimis de tribunal la curtea de apel si retrimis la tribunal border2013 border2013 1) la Tribunal s-a admis necompetenta materiala si s-a transmis dosarul la Curtea de apel. 2) Curtea de Apel scoate de pe rol dosarul si il trimite la ... (vezi toată discuția)
Contestare decizie concediere - la care judecatorie?? crisadi crisadi buna ziua Va rog, daca ma puteti ajuta cu legea in care este mentionat ca angajatul poate face contestatie la decizia de concediere in 30 de zile la ... (vezi toată discuția)
procedura penala marianavacaru marianavacaru in anul 2009 o judecatorie pronunta o hotarire intr-o cauza penala.Aceasta hotarire este atacata cu apel de catre parchet si de catre inculpati.Se judeca ... (vezi toată discuția)