avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general achizitii de produse dela persoane fizice
Discuție deschisă în Contabilitate în general

achizitii de produse dela persoane fizice

Buna ziua
Detin un magazin de produse naturiste in Galati si am descoperit pe net o serie de produse naturiste, cosmetice de la diverse persoane fizice care au preturile cu aprox 20% sub pretul distribuitorilor traditionali, bineinteles produsele sunt fara factura ( in aceasta perioada orice crestere de adaos conteaza) . As putea sa le achizitionez si sa le introduc in firma spre vanzare cu borderou de achizitie ? Este ceva ilegal in astfel de cazuri? Exista vreun formular de borderou de achizitie?
Multumesc foarte mult
Cel mai recent răspuns: andora , utilizator 17:59, 23 Iunie 2010
Buna ziua
Despre ce venituri se poate vorbi daca produsele cumparate sunt revandute catre firma cu acelasi pret, abia in firma se aplica adaos comercial?
pe borderou de achizitie se aprovizioneaza numai bunuri din gospodaria proprie a producatorului ( verdeturi, legume, cereale, carne, prod.agro-alimentare in general) sau orice se poate dovedi ca a fost efectiv produs de respectiva persoana fizica si nu prod.industriale. pentru industriale folositi metoda consignatiei dar si aici trebuie tinut seama ca ce se vinde sa fie in cantitati mici, altfel se considera comert ilicit.
exista plafon zilnic de plati pentru borderourile de achizitii de la producator?
Nu, catre persoane fizice nu este un plafon dar, atentie sa nu fie pfa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Extras paypal utilizat ca factura anc4 anc4 Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) ... (vezi toată discuția)
Marfa in regim de consignatie bernadette bernadette Buna ziua Am o problema si as dori daca ma poate ajuta cineva Am achizitionat marfa din UE pe care pe baza unui contract incerc sa vand in regim de ... (vezi toată discuția)
Fara factura fiscala margareta teodorescu margareta teodorescu Firma la care lucrez vrea sa achizitioneze arbusti pt gradina de la un producator local ce nu e pers juridica sau pfa ci are doar certificat de producator? ... (vezi toată discuția)