avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Extras paypal utilizat ca factura
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Extras paypal utilizat ca factura

Am o nelamurire foarte mare...Doresc sa imi infiintez un pfa cu codurile caen 4791(comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet) si 4645 (comert cu ridicata al produselor cosmetice si de parfumerie). Din cate am inteles nu exista cod caen pentru achizitii intra-extracomunitare, deci cel mai potrivit pentru produse de manichiura, pedichiura ar fi 4645, din cate am inteles eu.#-o
- Daca doresc sa achizitionez aceste produse din germania, sau alte tari extracomunitare, este necesar sa fiu platitoare de tva? (mentionez ca valoarea achizitiilor ar fi mica, undeva la 2000 euro /an)
- pentru aceasta activitate trebuie sa fiu inregistrata in ROI, sau e suficient sa am un nr. EORI
- Daca imi deschid pe PFA un card, caruia ii atasez Paypal, pot inregistra in contabilitate extrasul de paypal ca factura? (de exemplu cumpar de pe un site de unde vanzatorul nu imi emite factura, e persoana fizica - ma gandesc :), pentru a-mi inregistra marfa in contabilitate pot utiliza acel extras de paypal, pe care apare numele persoanei respective si bunurile achizitionate?#-o

Va multumesc anticipat!!!
Cel mai recent răspuns: CONTABIUM , Contabil 13:22, 19 Septembrie 2013
Buna seara,

Legat de achizitiile intracomunitare si inregistrare in ROI, cititi articolul de mai jos.
www.avocatnet.ro/content/for...

Orice operatiune inregsitrata in contabilitate trebuie sa fie dovedita cu documente justificative. Extrasul de cont dovedeste achitarea bunurilor. Pentru achizitiile de la persoane juridice va trebui sa obtineti factura. Pentru achiztiile de la persoane fizice va trebui sa intocmiti se va intocmi Borderou de achizitie (Cod 14-4-13) si Nota de receptie si constatare de diferente (Cod 14-3-1A).
Gasiti in articolul urmator in detaliu procedura de achizitie de la persoane fizice.
[ link extern ]

Numai bine
Va multumesc pentru raspunsul prompt. Am citit articolul insa nu am inteles exact daca trebuie intocmit borderoul de achizitii si nota de receptie si pentru achizitiile facute online din alte tari (germania, china). Eu cumpar produse de pe un site, le platesc prin paypal, primesc produsele fara nici un fel de document. (doresc sa le vand online in tara).Vazand un exemplu de borderou, intrebarea mea este daca eu sunt si achizitorul si gestionarul (pot sa semnez ambele rubrici?) #-o si daca nota de receptie si constatare de diferente pot sa o folosesc si in cazul in care primesc marfa (comandata tot prin intermediul internetului) insa am o cantitate de marfa deterioarata pe care nu o pot vinde mai departe (pentru a o scoate din gestiune). Va multumesc anticipat!
Buna ziua,

Cred totusi ca pentru achiztiile din afara tarii ar trebui sa primiti factura, chiar daca comanda se realizeaza online, produsele vor intra fizic in tara.
Daca sunteti si persoana care gestioneaza bunurile, semnati si la gestionar. Daca constatarea marfurilor deteriorate se face la receptie, intocmiti un proces verbal de constatare si fie le returnati furnizorului fie le casati.

Numai bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revanzare produse achizionate prin licitatii electronice ncris78 ncris78 Un SRL sau o PFA poate pune in vanzare obiecte achizitionate prin licitatii pe diverse site-uri de acest gen (gen Ebay)? Sau obiecte colectate/cumparare de la ... (vezi toată discuția)
Borderou achizitie bitu bitu buna ziua, sunt nevoit sa lucrez cu borderou de achizitie, pentru cumpararea unor produse de la persoane fizice. Pentru plata acestor persoane trebuie sa scot ... (vezi toată discuția)
Nota de recepti lilicrin lilicrin Pentru realizarea de note de receptie exista un formular anume sau un program? Multumesc pt ajutor. (vezi toată discuția)