problema este urmatoarea: prietenul meu a dat cuiva o suma de bani, acesta i-a dat in schimb o fila de cec in alb. persoana respectiva nu mai vrea sa-i restituie banii, ii da intalniri la care nu vine, apoi daca vine la intalnire ii promite ca data viitoare ii aduce banii, si lista minciunilor continua, de ceva vreme. prietenul meu vrea sa completeze suma pe care aceea persoana i-o datoreaza si sa duca fila astfel completata la banca, pentru ca se pare ca aceasta e singura varianta de a-si mai putea vedea banii. persoana respectiva vrea insa sa-si recupereze fila de cec, pt ca i-a promis ca-i da banii prietenului meu, dar sa nu mearga la banca, pt ca el vre acec-ul inapoi. ce se intampla daca cec-ul nu are acoperire? ce sa facem in acesta situatie?
aceasta persoana este persoana fizica, nu are sc, deci nu-i nevoie de stampila si nu mai stiu ce. cec-ul are semnatura lui( a celui care ne-a inselat), dar nu are completata suma si numele prietenului meu. acest lucru vroia sa-l faca prietenul meu( sa completeze)
si mai este si..... decizia 9/2005 a ICCJ.....2. Dacã beneficiarul cecului are cunoºtinþã, în momentul emiterii, cã nu existã disponibilul necesar acoperirii acestuia la tras, fapta constituie infracþiunea prevãzutã de art. 84 alin. 1 pct. 2 din Legea nr. 59/1934.
si art.14 din legea cec/ului
Art. 14. - Dacã un cec necompletat la emitere a fost completat fãrã a þine seama de înþelegerile intervenite, neobservarea acestor înþelegeri nu poate fi opusã posesorului, afarã numai dacã acesta a dobândit cecul cu rea credinþã, sau dacã posesorul a sãvârºit o greºealã gravã în dobândirea cecului.
File cec garantie
Nafets
Am o firma de prestari servicii si in contractele cu furnizori emit file CEC in alb cu titlul de garantie pe care furnizorii le pot folosi respectand anumite ... (vezi toată discuția)