In dorinta de efectuare intabulare a unui imobil , m-am prezentat la DCPI si am solicitat informatii ; mi s-a spus ca trebuie facut dosarul de cadastru de catre un "expert autorizat" din lista pusa la poarta . In timp ce ma uitam pe lista , apare o doamna care amabila ma informeaza ca poate face ea operatia globala de intabulare si mi-a dat lista de documente care imi trebuie .
Intrebari:
1. Care este rezultatul intabularii ? Ce documente trebuie sa beneficiez dupa operatia de intabulare ? O sa am o copia autorizata a dosarului cadastral si o dovada ca s-a executat operatia de intabulare ?
2.Presupunind ca eu predau la o persoana necunoscuta (poate cel mult sa imi arate un document de PFA , daca nu se supara ca il cer) act de proprietate copie legalizata , copie buletin , certificat fiscal , se poate fura ceva prin falsificare semnatura mea ?
Eu nu inteleg de ce sint 100 de persoane autorizate pentru operatii cadastrale si respectivele persoane lucreaza ca la birtul din colt , in picioare , fara forma de prezentare , de parca am face ceva ilegal.