avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... chirias
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

chirias

am inchiriat apartament pe 5 ani si vreau sa scap de chirias. In contractul de la finante este stipulat doar faptul ca, contractul se reziliaza cu acordul ambelor parti. Chiriasul nu vrea sa plece sub nici o forma pana nu expira contractul. Ce pot face?Multumesc
Ati gresit mult cand ati negociat un pret iar in contract ati mentionat ce a dorit chiriasul
In situatia in care ,chiriasul va dovedi interes,buna credinta si va achita in termen legal chiria consemnata in contract,mai ales ca are calitatea mentionata,eventual si cunoaste dispozitiile in vigoare,va fi foarte greu sa reziliati contractul
3-In situatia in care chiriasii achita chiria consemnata ,nu aveti temei legal de reziliere
Nu aveti dreptul sa restrictionati accesul in spatiul inchiriat prin inlocuirea sistemului de asigurare acces in spatiu
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
ContSters20980, utilizator
Am gresit cand am trecut in contract un pret mai mic, insa eu ap il am ipotecat ptr un imprumut bancar , rata 230 euro pe luna, daca nu platesc rata la banca, atunci banca poate vinde ap meu cu tot cu chirias? Eu nu pot scoate acum ap la vanzare sa-mi achit creditul la banca daca am chirias in ap? Ce pot face? Multumesc
Contractul de inchiriere cu data certa (iar inregistrarea la finante asta este) este opozabil noului proprietar. Prin urmare oricine ar achizitiona apartamentul trebuie sa respecte contractul de inchiriere.

Ati gresit foarte mult in abordare iar acum trageti ponoasele. Nu aveti nicio solutie sa dovediti chiria reala, pentru ca v-ati autoincrimina (exista diverse sanctiuni, inclusiv penale pentru ca fapta este evaziune fiscala). Puteati face contractul pe suma reala iar politistul isi deconta aceeasi suma maxima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract inchiriere alina_f alina_f Buna ziua, Am inchiriat apartamentul; am contract de inchiriere inregistrat la finante, proces vb de predare primire, totul ok. Acum cateva zile m-a anuntat ... (vezi toată discuția)
Chirii mihaelasoltinschi mihaelasoltinschi Am inchiriat un apartament de doua camere la trei tineri proveniti din plasament avand varste cuprinse intre 21 si 22 de ani spunand ca sunt angajati. Am ... (vezi toată discuția)
Probleme relatia chirias-proprietar ContSters44992 ContSters44992 O prietena de-a mea are mai nou probleme cu proprietarul. Ea sta in chirie intr-un apartament confort 2. Si-a platit chiria in fiecare luna in valoare de 300 ... (vezi toată discuția)