avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Definitie IMM(intrepriderie mica si mijlocie)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Definitie IMM(intrepriderie mica si mijlocie)

Va rog sa-mi spuneti definitia IMM. Am gasit mai multe variante si nu sunt foarte multumit. Care este diferenta esentiala intre IMM si SRL? multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: carmelalita , utilizator 14:16, 25 Mai 2010
IMM - intreprinderinderi mici si mijlocii
SRL - societate cu raspudere limitata

Un SRL in cele mai multe cazuri este si IMM, in functie de cifra de afaceri.
Categoria Intreprinderilor Micro, Mici si Mijlocii (IMM) este formata din intreprinderi care angajeaza mai putin de 250 de persoane si care au o cifra de afaceri anuala neta de pana la 50 de milioane de euro si/ sau detin active totale de pana la 43 de milioane de euro".
(Fragment din Articolul 2 al anexei din Recomandarea 361/2003/CE).

Incadrarea in noile plafoane va fi stabilita pe baza unei declaratii pe propria raspundere a reprezentantilor legali ai intreprinderii.

Declaratia va cuprinde date de identificare a intreprinderii, numele si functia semnatarului declaratiei, tipul de intreprindere, numarul mediu anual de salariati, cifra de afaceri anuala neta, activele totale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl de 2 salariati poate fi considrat totodata si imm? astridamel astridamel Un SRL de 2 salariati poate fi considrat totodata si IMM sau daca nu are nici un angajat in afara de administrator? (vezi toată discuția)
Ce sunt imm -urile ? poolmat poolmat daca am o intreprindere individuala .ma incadrez la IMM ? (vezi toată discuția)
Declaratie imm laviniadumitru laviniadumitru Buna ziua, Trebuie sa completez o declaratie IMM si doresc sa stiu daca ne mai incadram la IMM daca in anul 2011 nr. mediu de angajati a fost de 9 si o C.A. ... (vezi toată discuția)