avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Plata daune-interese
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Plata daune-interese

Buna ziua,
daca in urma unui proces de partaj, am de primit o sulta din parte fostei, fara ca instanta sa atribuie un termen de plata, aceasta nu o plateste. La sfarsitul termenului de prescriptie, dar in interiorul acestuia, o dau in judecata si cer sa mi se plateasca dobanda la sulta plus sulta. Ce sanse am sa primesc dobanda si daca dupa proces se acorda un alt termen de prescriptie ce ar trebui sa fac pentru a ajunge la asta? Mentionez ca nu am vrut sa apelez la executor judecatoresc.
Cel mai recent răspuns: pltgeorge , utilizator 17:26, 26 Mai 2010
Am de gand sa o chem in judecata pentru a imi plati dobanda si in felul acesta o sa am un termen de prescriptie nou, apoi peste 3 ani cand copilul va fi mare voi putea sa ii donez dreptul de creanta si va face ea ce va crede de cuviinta, credeti ca ar fi posibil din punc de vedere juridic?
Cesiunea de creanta se face intr-un mod oneros, de aceea nu cred catrebuie sa faceti in acest fel, sugestia mea este ca d-voastra sa va primiti sulta cu toate dobanzile legale aferente, pentru ca mai apoi sa o donati pur si simplu copilului.
Insa din cate observ din cele enuntate de d-voastra. nu doriti a va asuma o eventuala repercursiune juridica si pecuniara fata de fosta sotie cat si fata de copillul inca neajuns la varsta majoratului.
In aceste conditii pur si simplu renuntati in a mai solicita plata sultei, intrucat nu exista nicio garantie ca in viitor copilul va intra in posesia sumei lasate de d-voastra drept donatie.
hmm, asta este o veste proasta, nu doresc sa renunt la sulta datorita comportamentului ei, as fi vut ca copilul sa beneficieze de acei bani, trebuie sa existe o solutie juridica.
Solutia ati primit-o deja, numai trebuie sa o aplicati.
stiu, dar daca o execut atunci va fi nevoita sa vanda apartamentul si nu pot face asta, nici sa ii las ei sulta, nu cred ca nu exista o solutie juridica prin care sa ii las direct copilului meu ce vreau

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre partaj, sulta, variante in caz de imposibilitatea de a plati sulta pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as avea nevoie de niste sfaturi in situatia urmatoare: -am divortat de sotie, am terminat partajul, sotia a ramas cu apartamentul urmand sa imi ... (vezi toată discuția)
Prescriptia pltgeorge pltgeorge Buna ziua, as dori sa aflu daca termenul de prescriptie curge in continuare pentru plata sultei in urmatoarea situatie: am divortat, am facut partajul cu fosta ... (vezi toată discuția)
Mod de plata sulta md44 md44 Buna ziua, Supun atentiei dumneavoastra urmatorul caz. Mama mea a obtinut un imobil printr-o hotarare definitiva, urmand sa achite o sulta in valoare de x ... (vezi toată discuția)