avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 253 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... culoarea balconului
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

culoarea balconului

Doresc o alta culoare pentru interiorul balconului decat cea aleasa de locatarii blocului in care locuiesc.Insa administratorul se opune.Va rog sa ma sfatuiti daca pot opta legal pentru culoarea pe care o doresc.
Va multumesc!
Peretele exterior al camerelor care au iesirea in balcon, da, acel perete este fatada blocului.
Este absolut logic sa fie interzis proprietarilor sa isi vopseasca fiecare cum vrea balconul. Fatada are un aspect unitar, care asa cum prevede si legea constructiilor, nu se poate modifica decat in intregul ei. Desigur ca practic vedem sorcove peste tot, dar tot anormal ramane.
Puteti vopsi cum doriti doar acea portiune din balcon care nu se vede din strada , pentru ca partea din balcon care se vede face parte din fatada blocului si admistratorul are atributii in privinta fatadei blocului , deoarece el administrareaza proprietatea comuna a asociatiei de proprietari .

Pe criza asta primariile au inceput sa dea amenzi si daca primiti o amenda va angajati degeaba un avocat ca nu o sa castigati , sau daca instanta o sa anuleze amenda nu o sa castigati cheltuieli de judecata . ( eu stiu pe cineva care a patit asa ) .

ynocentta a scris:

Ati omis sa precizati ,balconul este deschis sau inchis ?



Poate fi si blindat, un proprietar nu are dreptul sa schimbe fatada blocului decat in intregimea lui si in baza unei autorizatii emise de primarie, fatada fiind proprietate comuna, nu privata.

Orice comentariu aiurea este pentru aplauze, si nu stiu la ce folosesc. Pentru mine, dupa o luna de la intrare pe acest forum mi-am dat seama ca nivelul de popularitate (pentru unii) nu inseamna altceva decat accesarea forumului.
Nu e nevoie sa fiu banat, o pot face si singur.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Mai 2010
Darie Tudor, utilizator
Darie Tudor a scris:

Poate fi si blindat, un proprietar nu are dreptul sa schimbe fatada blocului decat in intregimea lui si in baza unei autorizatii emise de primarie, fatada fiind proprietate comuna, nu privata.



Va rog parcurgeti cu atentie precizarea autorului topicului ,care nu a facut referire la fatada blocului
Pe de alta parte,in situatia existentei balcoanelor inchise,nu exista dispozitile in vigoare care sa oblige proprietarul sa utilizeze strict o anume culoare ,faianta/
gresie

Alte discuții în legătură

Definirea proprietatii comune in acordul de asociere dorinah dorinah Buna ziua, Multumim pentru ca ne dati o mana de ajutor atunci cind suntem in impas. Va doresc sanatate si toate cele bune. Acum as dori sa ma lamuriti intr-o ... (vezi toată discuția)
In sarcina cui cade renovarea balcoanelor de bloc? Mitru Roxana Mitru Roxana Ciao! Stie cineva in sarcina cui cade renovarea (tencuirea si vopsirea) balocanelor care nu au fost inchise cu termopane? Trebuie sa suporte cheltuielile ... (vezi toată discuția)
Modificare culoare tocarie anissia anissia am si eu o intrebare, am un apartament vechi in centrul capitalei care atunci cand l-am luat avea tocaria si balconul o culoare nedefinita, maro, bej, o noanta ... (vezi toată discuția)