avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 216 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... fara facultatea de drept mai poti deveni avocat?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

fara facultatea de drept mai poti deveni avocat?

eu una zic ca nu dar poate nu am eu dreptate. am auzit fara sa vreau acest lucru.
deci...domnilor avocat intrebarea mea este: daca nu ai facultatea de drept poti fi avocat? adica daca ai alta facultate? ce? poti face alta facultate si apoi masterul in drept si poti desfasura activitatea de avocat dupa aceea? e posibil asa ceva?
sunt tare curioasa!:hammer:
si cam cum credti dvs. ca ati putea profesa in aceasta meserie, fara a avea cunostinte juridice ??
doar cu un master in domeniul juridic nu puteti acumula cunostintele necesare in materie de drept.
inseamna ca nu v-ar placea sa studiati materiile de drept din moment ce puneti o astfel de intrebare , si prin urmare ma intreb de ce ati mai vrea sa profesati ca avocat ??
nu este vorba de mine. mie personal mi-ar fi placut sa fiu doctor psihoterapeut dar deh...nu suntem in SUA asa ca m-am multumit cu o facultate de...economie sa-i zic ca sa nu dau acum profilul terminat ca nu are rost si nici nu e important in discutia de fata.
a fost pur si simplu o intrebare deoarece am auzit asa ceva fara sa vreau si de-aceea am intrebat.
adica ma intrebam ceva de genul: poti sa termini o facultate si sa faci masterul in altceva si in subiectul de fata era partea de avocatura.
pur si simplu o intrebare fara "link-uire" la mine.
nu spun ca nu mi-ar place dar...nu ma tenteaza mai ales dupa ce am vazut ce e prin tribunale si cam cum merge treaba - la modul general ma refer.

multa bafta tuturor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesie in domeniul juridic Sebastian01 Sebastian01 Salut!Daca sunt la alta facultate,si imi iau licenta in sociologie sau psihologie,apoi fac un master in domeniul dreptului,pot ajunge ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura dumutaadrian dumutaadrian buna ziua,se poate face stagiatura in profesia de avocatura daca exista o pedeapsa de suspendare de 3 ani pentru inselaciune?se poate ajunge sa se profeseze? (vezi toată discuția)
Doresc sa devin avocat sau consilier juridic anadascalu21 anadascalu21 Buna ziua. Am terminat facultatea SNSPA in 2007, administratie publica, si as dori sa fac facultatea de Drept la Universitate, se poate sa fac doar un an sau ... (vezi toată discuția)