avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

buna seara!am si eu o prb:in noiembrie 2009 mi-am dat demisia de la o pizzerie deoarece patronul nu isi indeplinea obligatiile scrise in contract,deaorece nu imi dadea salariul la timp sau mi-l dadea in rate si pt ca nu imi respecta drepturile de angajat pt ac ma pus sa dau niste declaratii false in legatura cu programul meu de lucru pt ca m-a pus sa semnez cum ca sunt in concediu fara plata iar eu eram la serviciu si concediu de odihna nu a vrut sa imi dea niciodata pe motiv ca nu merit.si etc..in ziua demisiei eu nu iam acordat cele 15 zile mi-am dat demisia la zi din motivele care le-am enumerat si pt acest lucru patronul nici in ziua de azi 25.05.2010.nu mia dat banii pe concediu 800 ron si 150 ron zilele muncite pana sa imi depun demisia.acum spuneti-mi va rog mai am posibilitatea sa imi recuperez banii ca eu totusi m-am dus si mi-am cerut dreptul meu dar el a zis pt ca nam stat alea 15 zile nu imi da nimik,spuneti ce sa fac si cui sa ma adresez..
puteti sesiza ITM-ul local si, concomitent Tribunalul cu o actiune privind recuperarea drepturilor salariale restante.
Conform art.7 alin.8 din Codul muncii,salariatul poate demisiona fara preaviz daca angajatorul nu isi indeplineste obligatiile asumate prin contractul individual de munca.
spuneti-mi va rog dak eu de la locul de munca nu am decizi ade demisie deoarece angajatorul nu mi-a dat-o sustinand ca nu am nevoie de ea..si nu am nici o dovada la mana precum ca nu mi-a dat banii pe concediu si banii pe zilele muncite pana in ziua demisiei deoarece cum am mentionat mi-am dat demisia la zi..credeti ca imi mai pot recupera acesti bani,,si dak ar trebui sa o dau in judecata cat ma costa?adika sa stiu daca am sanse de castig sau nu?angajatorul are sa imi dea 1000 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligat sa demisionez eduard edy eduard edy inainte cu aproximativ 3 sapt sa intru in postanatal patronul unde lucrez mi-a dat termen de 15 zile sa imi caut loc de munca si sa imi semnez demisia pe un ... (vezi toată discuția)
Pana cand o viata amara? lucian75 lucian75 dupa problemele avute la fostul loc de munca..f multe abuzuri etc..situatia pare sa se repete iar..dar ce e de facut si cand o sa scapam si noi de astfel de ... (vezi toată discuția)
Subventie schimbare loc de munca jax jax Buna ziua, Am fost angajat in oct. 2008 cu subventie...societatea la care lucrez se afla in declin, angajatorul presimt ca o sa ma roage sa-mi dau demisia ... (vezi toată discuția)