avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA cu mai multe CAEN-uri?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA cu mai multe CAEN-uri?

Buna searaa,

Momentan detin PFA pentru prestari servicii web si prelucrare date. Doresc sa pornesc o mica afacere online, si anume comenzi/livrari flori. Mai exact, intermedieri comenzi/livrari flori. Practic as vrea sa preiau comanda + banii de la client, contactez o florarie pentru a se ocupa de livrare, platesc comanda florariei respective si pastrez comisionul.

Nelamuririle mele sunt:

1. Pot face acest lucru ca si PFA sau e nevoie de un alt statut juridic?

2. Daca e posibil acest lucru ca PFA, pot sa imi adaug un cod CAEN sau trebuie sa infiintez alta PFA ( - pot detine mai multe PFA-uri?) ?

3. La infiintarea PFA-ului existent a trebuit sa imi dovedesc cunostintele IT - e necesar acest lucru si in acest caz? Daca da, ce anume ar dovedi ca am aptitudinile necesare?

4. E nevoie de casa de marcat pentru aceasta activitate sau pot emite online facturi/chitante pentru comenzi, respectiv livrari?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: adina.s , utilizator 12:05, 28 Mai 2010
Puteti defasura aceasta activitate in cadrul uni PFA.
Va puteti adauga noua activitate-intermediere, gasiti codurile in CAEN- la PFA-ul existent. Trebuie sa mergeti la ORC sa compeltati niste formulare si sa platiti o taxa. Nu puteti detine mai multe PFA-uri.
Avand in vedere ca nu infiintati un PFA nou, ci doar extindeti obiectul de activitate, nu aveti nevoie sa faceti dovada existentei anumitor aptitudinie necesare in desfasurarea noii activitati.
Daca pentru noile activitati pentru caen-urile adaugate trebuie certificari atunci vi se vor cere si acestea.
Nu conteaza ca e caen principal, secundar, ca e trecut la infiintare sau adaugat ulterior. Vi se vor cere acre doveditoare pentru cele care necesita certificari.

Practic "intermedierile" de care vorbiti dumneavoastra e comert in toata regula. Din ce stiu eu pentru comert nu trebuie certificari.
Am inteles si va multumesc pentru raspunsuri!

Nelamuririle ramase sunt daca am nevoie de casa de marcat, sau pot emite facturi si chitante, si daca pentru aceasta activitate ar fi ok codul CAEN 4791 - Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet ? Pentru acest cod este norma fixa sau reala de venit?

Am incercat sa aflu raspunsurile de la Registrul Comertului insa doamna mi-a trantit un dosar si mi-a zis sa caut acolo CAEN-ul, si dupa ce il gasesc sa depun actele, ca daca nu e ceva ok, acesta va fi respins.

Evident as vrea sa aflu toate detaliile inainte de a incepe asa ceva...
4791 nu e cu norma de venit. Insa va puteti alege Comert cu plante medicinale, seminte de legume, fructe si flori : 4789; in bucuresti e in jur de 5000 norma.
Aveti aici toate normele din bucuresti. [ link extern ]
pentru alte judete :[ link extern ]

Perfect! Va multumesc grandanat!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aranjamente florale pe comanda Flavia11 Flavia11 Ce forma legală trebuie sa fac daca doresc sa fac aranjamente florale pe comanda,cu sediu la domiciliu meu.fara depozit sau florărie deschisa.care sunt ... (vezi toată discuția)
Pot sa elimin casa de marcat? Lucrix Lucrix Buna ziua, Detin un I.F. si in ultimii ani am facut o schimbare in activitatea pe care o desfasor, de la: activitati de consultanta si intermediere comert ... (vezi toată discuția)
Coduri caen florarie in 2020? 0721845167 0721845167 Buna seara, pentru a deschide o florarie in 2020 ce coduri caen recomandati? As vrea sa deschid o florarie dar sa vand si vinuri.. aranjamente ! Si sa ... (vezi toată discuția)