avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... fals in declaratii, declaratie accident rutier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

fals in declaratii, declaratie accident rutier

Buna seara,
As dori sa intreb:
Am fost implicat intr-un accident rutier, fara victime soldat cu pagube materiale ca parte vatamata. Partea vinovata a fost sanctionata de Politia rutiera, insa in declaratia data Politiei, a declarat o serie de minciuni la adresa mea, si lucruri neadevarate, etc. Neadevarurile s-au regasit si in actiunea in justitie de contestare a procesului verbal de contraventie.
Procesul verbal intocmit de Politie a fost contestat in instanta, contestatia a fost pierduta de vinovat, eu detinand hotarare judecatoreasca, faptele au fost probate cu martori si inscrisuri.
Sunt suficiente motive pentru a ma adresa parchetului cu o plangere pentru fals in declaratii si uz de fals ? Exista si alte infractiuni la care fapta poate fi incadrata ?

Persoana vinovata nu este din Bucuresti, eu locuind in Bucuresti, este necesar sa depun plangerea la Procuratura de unde respectiva persoana locuieste ?

Multumesc pentru sprijin.
Cel mai recent răspuns: nucut , utilizator 15:08, 28 Mai 2010
Respectiva persoana a incercat sa se apere,cum a crezut mai bine,dvs.ati avut castig de cauza "pe toata linia"
Cred ca important este sa va rezolvati celalalte probleme pentru ca ,neadevarurile pe care le-ar fi folosoit impotriva dvs.acea persoana,nu au avut consecinte juridice
Multumesc pentru raspuns,
Deci sa inteleg ca daca nu exista consecinte juridice , nu poate fi fapta incadrata penal ?
Declaratia data Politiei este complet neadevarata, chiar pe ea se scrie ca declararea in fals, se pedepseste conform cu codul penal.
In baza minciunilor persoanei respective am fost plimbat prin tribunale timp de 3 luni.
Alte probleme nu mai sunt de rezolvat.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instigare la fals in declaratii. cineva a raspandit metodic ... andreiv78 andreiv78 Instigare la fals in declaratii Cineva a raspandit metodic niste informatii false despre mine pe aproape 40 grupuri de facebook, totalizand peste 500.000 ... (vezi toată discuția)
Accident cu iz penal? Bogdan Petrescu Bogdan Petrescu Am fost implicat intr.un accident rutier ,am lovit o masina care nu s.a asigurat la schimbarea benzii si mi.a taiat calea. Bucuresti ,intersectia bd Aerogarii ... (vezi toată discuția)
Urgent: accident cu victima trecere pietoni - contestatie culpa comuna monass monass Am fost victima unui accident pe trecerea de pietoni in februarie a.c. Certificatul medico -legal precizeaza 23-25 zile de ingrijiri medicale dar in momentul ... (vezi toată discuția)