avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu compensator si somaj
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu compensator si somaj

Buna ziua,

Am fost concediata prin desfiintarea postului, si mi se ofera un salariu compensator.Am 2 intrebari: mi se va da salariul brut sau net? Daca primesc salariu compensator mi se va da si somaj? precizez ca am semnat instiintarea ca postul meu a fost desfiintat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:04, 28 Mai 2010
Este gresit spus "salariu compensator". Se acorda o compensatie baneasca care este supusa impozitului pe venit.
Art. 78. - (1) La încetarea contractului individual de muncă din motive ce nu ţin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensaţie de cel puţin un salariu lunar, în afara drepturilor cuvenite la zi.
www.avocatnet.ro/content/for...

Aveti dreptul la somaj daca indepliniti conditia stagiului de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni (cim program normal de lucru).
Ultima modificare: Vineri, 28 Mai 2010
ContSters42179, utilizator
Net.
1. Platile compensatorii (in valoare bruta) se adauga pe statul de plata, la celelalte drepturi banesti cuvenite, se impoziteaza si se retin contributiile la CAS si CASS.
2. Nu se retine contributia pentru somaj.
3. Daca aveti lucrate si cotizate la somaj 12 luni in ultimele 24 de luni veti beneficia de indemnizatie de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturi salariale preaviz, desfiintare post tester321 tester321 am primit decizie de concediere cu desfiintarea postului, care va fi efectiva in data de 30.10.2009. Angajatorul tb sa imi plateasca un rest de salariu din ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii vs adeverinta somaj anda.i anda.i Buna ziua , Salariile compensatorii acordate in perioada preavizului , in caz de concediere individuala , intra in calculul venitului brut pe ultima luna ... (vezi toată discuția)
ºomaj floring64 floring64 Bună seara ! Dacă mi s-a desfiinţat postul fără să mi se comunice motivul cum pot afla ce a dus la acest lucru, iar dacă mi s-a oferit un alt post mai ... (vezi toată discuția)