avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Distrugere din culpa
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Distrugere din culpa

Cum se pedepseste distrugerea din culpa?Am avut un logan pe benzina care mi-a luat foc in parcare,eu facusem cu el vreo 60 de km in acea zi am ajuns in parcare si sa aprins din partea exterioara spate,in total sau aprins trei masini,acum eu trebui sa ii despagubesc pe cei doi???ce pot sa fac?:">
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 18:17, 29 Mai 2010
Conform art.219 Cod Penal, distrugerea, degradarea ori aducerea in stare de neintrebuintare, din culpa, a unui bun, chiar daca acesta apartine faptuitorului,
in cazul in care fapta este savarsita prin incendiere, explozie sau prin orice alt asemenea mijloc si daca rezulta pericol public, se pedepsesc cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.

Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza distrugerea ori degradarea din culpa a unei conducte petroliere sau de gaze, a unui cablu de inalta tensiune, a echipamentelor si instalatiilor de telecomunicatii sau pentru difuzarea programelor de radio si televiziune ori a sistemelor de alimentare cu apa si a conductelor magistrale de alimentare cu apa, daca a avut ca urmare aducerea in stare de neintrebuintare a acestora.

Distrugerea, degradarea sau aducerea in stare de neintrebuintare, din culpa, a unui bun, chiar daca acesta apartine faptuitorului, in cazul in care a avut consecinte deosebit de grave, se pedepsesc cu inchisoare de la unu la 6 ani, iar daca a avut ca urmare un dezastru, pedeapsa este inchisoarea de la 3 la 12 ani.

Cand dezastrul ori consecintele deosebit de grave s-au produs ca urmare a parasirii postului sau a savarsirii oricarei alte fapte de catre personalul de conducere al unui mijloc de transport in comun ori de catre personalul care asigura direct securitatea unor asemenea transporturi, pedeapsa este inchisoarea de la 5 la 15 ani.
Cauzele incidentului despre care faceti vorbire ar trebui elucidate printr-o expertiza,dar pentru inceput constatarea pompierilor poate conta,dar pentru a se stabili vinovatii concrete ,trebuieste administrata aceasta proba

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acuzatia de distrugere norbert84 norbert84 Se poate actiona in judecata o persoana sub acuzatia de distrugere, in cazul in care a avariat 6 autoturisme aflate in parcare? Pe langa asta, autorul ... (vezi toată discuția)
Distrugerea unui bun cu rea intentie bigica bigica Buna ziua! Am avut contract de inchiriere a unui spatiu (baraca si teren). Spatiul era dotat cu geamuri PVC, Usa, acoperis lemn, etc... Contractul a expirat in ... (vezi toată discuția)
Infractiunea de distrugere valli_64 valli_64 In cazul in care o actiune in urma careia au rezultat distrugeri ale unui bun, proprietate privata, a fost constatata de Politie, urmarirea autorului decurge ... (vezi toată discuția)