avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... BILET LA ORDIN
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

BILET LA ORDIN

Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.
O societate nu a platit la data stabilita suma prevazuta intr-un bilet la ordin.
Eu ma pot indrepta si impotriva administratorului societatii ca persoana fizica daca investesc biletul la ordin cu titlu executoriu si pe baza carui temei legal?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Paraschiva Anghel , Avocat 20:23, 30 Aprilie 2007
raspunderea personala a administratorului pentru debitele societatii exista doar in procedua insolventei si e conditionata acolo cum...altfel nu....doar daca iti semneaza eventual o garantie personala pentru debitul societatii ....ceea ce nu prea am vazut in practica....
Actiunea se poate indrepta numai impotriva societatii.
In lg.nr.58/1934 este prevazuta procedura somatiei prin executor inainte de a formula o cerere de executare silita daca ai investit BO ajuns la scadenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin monica_ka monica_ka Am o mare rugaminte. Am trimis catre o firma cu care am lucrat 3 Bilete la ordin, trimise prin DHL cu confirmare de primire. Acum aceasta firma ma someaza prin ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate dara2 dara2 Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii? (vezi toată discuția)