avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... bilet la ordin
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

bilet la ordin

Am o mare rugaminte. Am trimis catre o firma cu care am lucrat 3 Bilete la ordin, trimise prin DHL cu confirmare de primire. Acum aceasta firma ma someaza prin executor sa-i achit facturile. Pot sa-l actionez in judecata pentru hartuire.
Ce se poate intampla? - ma refer din partea lui.
Cel mai recent răspuns: ContSters210360 , utilizator 15:17, 15 Iunie 2011
Buna ziua,

Care sunt faptele pe care le prezumati a fi hartuire?
Somatia facuta prin executor judecatoresc? Daca aveti un debit fata de aceasta societate, executarea silita este o procedura legala.

Trebuie sa stiti ca Biletele la ordin se circumscriu unei legi speciale legea 58/1934, care prevede faptul ca aceasta sunt titluri de creanta autonome, independente fata de cauza ce a generat nasterea lor.

Daca ati primit o somatie intemeiata pe art. 62 din Lg 58/1934 aveti la dispozitie 5 zile ca sa faceti opozitie la executare, daca decadeti din acest termen va fi foarte greu sa va mai opuneti executarii silite.
Contractul care s-a incheiat intre noi presupunea plata prin BO, deci noi am respectat contractul . Firma a trimis o somatie de plata prin executor ...nu in urma unei hotarari judecatoresti...
Biletele la ordin sunt titluri executorii, ele trebuie doar investite cu formula executorie. probabil ca au introdus la plata BO-urile si nu ati avut disponibil in cont. De aceea au obtinut investirea cu formula executorie si mai apoi incuviintarea executarii silite.
Nici vorba. Porbabil nu am dat eu detaliile. BO sunt scadente la termen de 30 zile. Termen care nu a trecut. Si va fi in banca necesarul de num,erar astfel incat sa fie achitate. Problema e ca d-lui nu i-au convenit scadentele, nu a vrut sa returneze instrumentele de plata pentru a i se face plata prin OP si intre timp face tot felul de presiuni incercand sa incaseze sumele , avand si biletele la ordin. Eu una nu inteleg.
De asta intreb.
In aceasta situatie puteti sta linistita, nu va pot executa silit mai inainte de scadenta.
Doar la scadenta pot fi prezentate la plata BO-urile, si doar daca sunt refuzate la plata pot sa faca cerere de investire cu formula executorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dubla executare? axellcom axellcom Buna ziua. In calitate de admin al unui sc. am contractat o linie de credit de la o banca. am platit ratele timp de un an si jumatare dupa care datorita unor ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin danyyyyy danyyyyy buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta, am livrat marfa la o firma si ca plata am incasat bilet la ordin, cand l-am dus in banca la decontare a ... (vezi toată discuția)