avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilete la ordin refuzate
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilete la ordin refuzate

Cum trebuie procedat in cazul in care unul dintre clientii mei imi refuza biletele la ordin date in nenumerate randuri? Cum procedez sa-mi recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 14:23, 4 August 2009
Clientul dvs. nu va poate refuza biletele la ordin emise de acesta, eventual banca refuza plata acestora.

In aceasta situatie trebuie sa actionati pe doua planuri concomitent:

In civil sa porniti executarea silita impotriva debitorului dvs. prin intermediul executorului judecatoresc. Biletele la ordin sunt titluri executorii si se pot pune in executare direct. Pentru mai multe detalii adresati-va unui executor judecatoresc sau unui jurist.

In penal puteti face plangere penala pentru inselaciune impotriva administratorului societatii debitoare sau a reprezentantului societatii debitoare care a emis biletele la ordin.
...si in cazul BO se poate face plangere penala? Sunteti sigur ca nu v-ati gandit la CEC-uri?
Poti face plangere penala insa ai toate sansele sa se dea o solutie de NUP.
BO constituie titlu executoriu si te poti adresa unui executor judecatoresc in acest sens.
Mult succes!
~ Conținut șters la cerere ~
nu inteleg un lucru!
Art. 61 din legea 58 din 1934 - cambia are valoare de titlu executor pentru capital si accesorii" de unde eu trag concluzia ca nu ar ai fi nevoie de investirea cu formula executorie a BO, acesta putand fi executat direct. (art. 61 se aplica si Biletului la ordin)
daca e ceva ce imi scapa...lamuriti-ma si pe mine ca am "beletul" in mana, sa stiu unde ma duc cu el, in instanta sau la executor!
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin VILISOR VILISOR am avut un bilet la ordin pe care nu l-am introdus la data scadentei deoarece am fost rugata de administrator sa nu-l depun ,nu avea bani in cont, urmand ca ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin refuzate ContSters6135 ContSters6135 Am si eu o problema, daca ma poate ajuta cineva. Am niste bilete la ordin refuzate de banca din cauza lipsei de disponibil. Ce fac, ii dau in judecata sau ma ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin depus dupa scadenta pneuros pneuros Se poate investi cu putere executorie un bilet la ordin depus dupa scdenta cu 4 zile? (vezi toată discuția)