avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... incepere costructie casa,cum pot avea si eu drept la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

incepere costructie casa,cum pot avea si eu drept la casa?

buna ziua,
sunt impreuna cu un baiat de 6 ani,am locuim impreuna de la inceput,el are un teren la tara iar acum vrea sa inceapa sa construiasca casa pe acel teren,terenul fiind pe numele lui,as vrea sa stiu cum sa fac sa am drepturi egale cu el?
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 16:34, 28 Mai 2010
cea mai simpla modalitate se numeste CASATORIE
daca eu ma casatoresc eu tot nu am dreptul la teren pentru ca este bun dobandit inainte de casatorie,si sincer nu vreau sa ma casatoresc pentru niste bunuri,trebuie sa existe si alta varianta,daca l-as face sa imi vanda jumatate din teren?
multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca reusiti sa-l faceti sa va vanda atunci ati fi coproprietari cu drepturi egale asupra terenului.
Asa e...nu merita sa va casatoriti doar pentru pamant.:D
Drepturi egale asupra terenului - prin vanzare sau donatie.

Drepturi egale doar asupra casei - prin participarea la construirea ei si intabularea in cote parti, in temeiul unui contract incheiat anterior. Veti deveni astfel coproprietar asupra casei si titulara unui drept de superficie asupra terenului.

Oricum ar fi, coproprietatea inseamna provizorat. Puteti incheia eventual o conventie privind mentinerea coproprietatii, dar e valabila doar pe cinci ani. Dupa expirarea ei sau, in lipsa ei, oricand, oricare dintre coproprietari poate cere sistarea starii de coproprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept proprietate aev aev Buna ziua, Dreptul de proprietate asupra unei case nou construite apartine exclusiv proprietarului terenului? Prietenul meu doreste sa cumpare un teren pe ... (vezi toată discuția)
Se poate construi pe proprietatea altcuiva cu acordul sau? bugsy_io bugsy_io Buna ziua! Am o parcela de teren pe numele meu si doresc sa le construiesc socrilor o locuinta. Normal dupa bunul mers al lucrurilor ar trebui sa fac ... (vezi toată discuția)
Partaj dupa divort sutachval sutachval Care ar fi solutia sau solutiile in cazul unui proces de partaj al bunurilor comune ale sotilor dupa divort ,avand in vedere ca au construit o casa in timpul ... (vezi toată discuția)