avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor din concubinaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor din concubinaj

Va propun urmatoarea speta cu urmatoarea problema,. In urma unei relatii de concubinaj a rezutat un minor ce a fost crescut pana in urma cu 1 luna de ambii parinti la domiciliul tatalui. Acum o luna mama a luat copilul si a plecat la domiciliul ei in alt judet. Depune actiune de incredintare minor. Intrebarea este urmatoarea, unde se depunde cererea, la domiciliul mamei sau la cel al tatalui care in cazul de fata este parat?!
Astept comentariile voastre si apoi va voi da spre discutie si abordarea instantei cu privire la modul de solutionare!
domiciliul tatalui,dar poate sa bage act pt pensie care se baga la domiciliul copilului,deci al mamei iar la primul termen vine cu un alt capat de cerere-incred minor si astfel se judeca la domiciliul mamei ca acolo e si copilul
actiunea poate fi si la domiciliul mamei.
Intrebarea este urmatoarea, unde se depunde cererea, la domiciliul mamei sau la cel al tatalui care in cazul de fata este parat?!


Potrivit art. 5 C.pr.civ. este competenta instanta de la domiciliul paratului si abia daca domiciliul / resedinta paratului nu sunt cunoscute este competenta instanta de la domiciliul reclamantului.
Daca aceasta prevedere nu va avantajeaza depuneti cererea potrivit art 10 pct. 7 C.pr.civ. adica la domiciliul reclamantei.(parere similara cu cea a dnei avocat Voicu)
acceasi abordare am avut-o si eu numai ca instanta nu a fost de acord cu mine.
actiunea a fost depusa de mama la domiciliul ei iar in momentul in care am ridicat exceptia competentei teritoriale aceasta a fost respinsa.
pe mine ma interesa foarte tare sa iau dosarul de la judecatoria tg carbunesti pt ca acolo este o foarte mare problema cu subiectivismul judecatorilor care nu si-l ascund in fata avocatilor din alte zone.
astept in continuare parerile voastre. eu am tot cercetat si nu am dat de nici un text de lege care sa stabileasc faptul ca actiunea se depune altundeva in afara de domiciliul paratului!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde are loc sedinta de judecata? anculici anculici Buna seara, Am intentat proces impotriva tatalui fetitei mele, pentru recunoasterea paternitatii, eu sunt din judetul Arad iar el din judetul Timis. Unde va ... (vezi toată discuția)
Actiune in tagada paternitatii - instanta competenta Irina S. Irina S. Ce instanta este competenta intr-o actiune in tagada paternitatii introdusa de tatal biologic (cu domiciliul legal in Romania si rezidenta in Germania), in ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara mocutzy27 mocutzy27 platesc pensie alimentara copilului meu din prima casnicie,iar acum la a doua am un alt copil in varsta de 6 luni. suma platita ca si pens alim se imparte ... (vezi toată discuția)