avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie incasata ulterior decesului
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie incasata ulterior decesului

Este vorba despre un caz in care fiica avea procura speciala din partea tatalui care locuia in strainatate .
In Romania exista un cont al fiicei (precum si un card atasat ) si in acest cont se virau banii din contul de pensie al tatalui .
La data decesului tatalui fiica a mers la Casa de Pensii si a anuntat ca tatal sau a decedat si a intrebat cum trebuie sa procedeze ca aceasta pensie sa nu mai fie virata .
I s-a spus ca nu trebuie sa faca nimic decat sa nu o ridice .
Au trecut de atunci 2 ani si acum a constatat ca de fapt pensia respectiva a continuat sa intre si din acel cont a fost virata pe card .
Ei ii mai intrau pe card si alte sume de bani asa incat nu si-a dat seama .
Ce poate face acum ?
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:37, 23 Iunie 2010
Iael a scris:
Ar putea fi sanctionata ?

Sanctionata nu, n-are cine s-o sanctioneze. In schimb va restitui toti banii incasati necuvenit, mai devreme sau mai tarziu.

Nu inteleg de ce intrebati cum trebuie sa procedeze, am scris in mesajele anterioare. Nu are dreptul sa incaseze niciun ban si are obligatia sa anunte atat casa de pensii, cat si banca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este valabilitatea a unei procuri, in viziunea postei romane? Elena Tescaru Elena Tescaru Buna ziua, Care este valabilitatea a unei procuri, luata in considerare de Posta Romana? Care sunt documentele justificatoare? (vezi toată discuția)
Tatal meu a decedat dar pensia inca vine acasa. cum sa procedez? Luizaliz Luizaliz buna ziua, am nevoie de un raspuns. acum 4 luni tatal meu a decedat. a lucrat la ministerul de interne in provincie, dar s-a stins in Bucuresti, deci ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. vă rog să mă ajutați cu o problemă dacă se ... Aly123 Aly123 Bună ziua. Vă rog să mă ajutați cu o problemă dacă se poate. Soțul meu a decedat în luna Noiembrie anul trecut, iar la începutu lui Decembrie el a ... (vezi toată discuția)