avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu fara plata-personal didactic auxiliar
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu fara plata-personal didactic auxiliar

Am castigat o bursa postdoctorala cu durata de 2 ani. As dori sa stiu (temeiul legal) daca este posibil sa solicit concediu fara plata sau suspendarea contractului de munca sau alta forma legala, pe durata acestei burse, astfel incat postul pe care-l ocup sa fie rezervat/conservat pana revin. Mentionez ca sunt cadru didactic auxiliar in invatamantul preuniversitar iar bursa mi-a fost oferita de Ministerul Educatiei. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: lory172 , utilizator 09:38, 5 Noiembrie 2010
Puteti solicita suspendarea contractului de munca potrivit art. 55 lit.b din codul muncii prin acordul partilor pe perioada bursei
Nu....nu solicita incetarea CIM cu 55 b, cere concediu fara plata pentru formare profesionala pe durata studiilor!
Succes!=D>
top dan a scris:

Puteti solicita suspendarea contractului de munca potrivit art. 55 lit.b din codul muncii prin acordul partilor pe perioada bursei


Cred ca ati vrut sa spuneti art.54 C.mun. ... :) ... art.55 lit.b C.mun. reprezinta incetarea c.i.m. cu acordul ambelor parti.
As dori o varianta care sa nu lase loc refuzului directorului unitatii... acordul ambelor parti implicând acest lucru.
Statutul personalului didactic vorbeste doar de necesitatea formarii profesionale si pentru auxiliari, nefiind explicit despre posibilitatea intreruperii activitatii pe aceasta perioada ca-n cazul profesorilor.
Orice cerere de concediu fara salariu, trebuie aprobata si de catre conducerea unitatii .. prin urmare, trebuie sa existe acordul ambelor parti.
Potrivit Legii nr.128/1997, în măsura în care prezentul statut nu dispune altfel, personalului didactic i se aplică celelalte dispoziţii din legislaţia muncii.

Alte discuții în legătură

Se acorda concediu cu plata pentru elaborarea unei teze de doctorat? Laurentiu_Andronic Laurentiu_Andronic Doctorandul este cadru didactic, si este in ultimul an de doctorat, si ar dori sa-si ia pe perioada februarie-iunie, concediu cu plata. Este posibila astfel ... (vezi toată discuția)
Conditii de suspendare/intrerupere a raportului de serviciu smart_flor smart_flor Buna ziua, as dori sa stiu daca pot beneficia de suspendarea temporara a raportului de munca cu angajatarul meu, in conditiile in care sunt cadru didactic ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului Anca_J Anca_J Buna ziua, sunt beneficiara unei burse in cadrul unui proiect european si sunt insarcinata...imi puteti spune daca in aceasta situatie voi putea beneficia de ... (vezi toată discuția)