avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conditii de suspendare/intrerupere a raportului de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conditii de suspendare/intrerupere a raportului de serviciu

Buna ziua, as dori sa stiu daca pot beneficia de suspendarea temporara a raportului de munca cu angajatarul meu, in conditiile in care sunt cadru didactic auxiliar? Daca da, in temeiul carei legi si pe ce durata. Care ar putea fi o motivatie corespunzatoare: munca in strainatate sau altceva?
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:24, 1 Iunie 2012
Codul muncii republicat
Art. 153
(1) Pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata.
(2) Durata concediului fara plata se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.

Art. 54
Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
atentie
in cazull dvs va trebui sa verificati si legea privind statutul personalului didactic 128/1997 daca nu cumva s-a modificat
Legea nr.128/1997 a fost abrogata de Legea nr.1/2011.

Pentru sectorul bugetar in afara Legii nr.1/2011 , mai exista si HG nr.250/1992 care se aplica inaintea prevederilor Codului Muncii.

Daca inteleg bine prevederile HG 250 /1992 se aplica inaintea prevederilor legii 1/2011, atunci as avea dreptul la suspendarea contractului de munca prin acordul partilor pentru rezolvarea problemelor personale, exact ce ma intereseaza pe mine. Insa in legea 1/2011 as avea dreptul la suspendarea contractului de munca doar pentru formarea profesionala, continuare studii. Deci care lege se aplica?
Multumesc
Legea nr.1/2011 in art.255 (8) se refera la personalul didactic titular cu contract pe perioada nedeterminata care poate beneficia de concediu fara plata pe timp de un an scolar, o data la 10 ani, cu aprobarea unitatii de invatamant sau, dupa caz, a inspectoratului scolar, cu rezervarea postului pe perioada respectiva.

Prin urmare, sunt incidente prevederile HG nr.250/1992....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata drepturilor salariale conform contractului de munca - concediul de odihna Sultanescu Sultanescu Am 2 angajatori diferiti si contracte de munca pe durata nedeterminata care prevad drepul de a-mi acorda Concediul de odihna. Un anagajator este Universitatea ... (vezi toată discuția)
Vechime neîntreruptã în aceeaºi unitate în perioada concediului fãrã platã khartumin khartumin Bună ziua, Sunt angajat într-o Universitate începând cu 25.05.1998. În acest timp, am schimbat funcţia prin concurs de 5 ori (laborant, informatician ... (vezi toată discuția)
Concediu in invatamant 1 an la 10 ani cristi1975 cristi1975 acum 10 ani am beneficiat de un concediu fara plata in interes personal de 1 an. Acum as dori sa-mi mai iau un astfel de concediu, fiind plecat in ... (vezi toată discuția)