avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale ce costa mai putin:schimbare sediu social sau adaugare ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

ce costa mai putin:schimbare sediu social sau adaugare sediu secundar?

Buna ziua
Am 2probleme:
1.as dori sa deschid un bar de karaoke,in alt oras decat unde se afla sediul firmei.Eu am punct de lucru deschis in orasul respectiv,dar am inteles k ar trebui sa-mi schimb sediul acolo unde imi si desfasor activitatea,deoarece toate actele se depun unde se afla sediul social,nu unde se afla punctul de lucru. Ce m-ar costa mai putin sau cum este mai corect :sa schimb sediul social, sau sa-mi deschid alt sediu secundar acolo unde imi este acum si punctul de lucru...
2.Acum am k si domeniu de activitate "Telecomunicatii" si as dori sa-l schimb in cod caen"Baruri"+cod caen"Alte activitati recreative".Ambele le am in actul constitutiv doar trebuie activate..Trebuie sa platesc atat pentru schimbare domeniu principal de activitate cat si pentru activare caen"alte activ recreat" sau nu?
In final eu platesc pentru fiecare schimbare dorita un singur pret sau orice schimbare se taxeaza.La cat as ajunge in situatia mea.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Adrian Stoica , Practician in insolventa 15:02, 31 Mai 2010
1. Va faceti un al 2 lea punct de lucru. Modificarile costa destul de mult si se fac in functie de mai multe criterii (numarul de caractere di hotararea AGA, etc ).
2. Trebuie sa platiti pentru autorizarea obiectului de activitate secundar.
Cea mai ieftina varianta este cea expusa de cip 200
- sediu secundar pt bar
- declaratie pe proprie raspundere pt autorizare CAEN bar
Multumesc pentru ajutor:)
PS: pot sa am venituri doar pe CAEN "bar"pe care l-as activa k si domeniu secundar deoarece domeniul principal de activitate imi este "telecomunicatii",dar nu am deloc activitate pe acest cod ..?Stiti cumva si ce acte imi trebuie pentru sediu secundar si pt autorizare CAEN bar si ordinea in care trebuie facuti acesti pasi...?La RegCom nu au fost foarte amabile doamnele si m-au indrumat inspre site..unde nu am gasit nici costuri,nici pasii si nici ce acte...mi-au trantit 2formulare in brate restul sa le iau de p net...f mabile:help:
- Hotarare AGA pt infiintarea sediului secundar
- actul care atesta folosinta spatiului - contract de inchiriere, contract de comodat , contract de proprietate
- declaratie pe proprie raspundere in temeiul legii 359/2004 model 2 sau 3 :
daca ati avut model 1 il depuneti in original si completati model 2
daca ati avut model 2 il depuneti in original si completati model 3
taxe aprox 300 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adaugare obiecte de activitate - acte necesare vasilemihaela23 vasilemihaela23 Doresc sa mai adaug un obiect de activitate secundar (un nou cod CAEN) la cele 50 de puncte de lucru deja infiintate ale societatii noastre si vreau sa stiu ce ... (vezi toată discuția)
Autorizare obiect de activitate punct de lucru BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Imi poate spune cineva de ce documente am nevoie pentru a autoriza la onrc un cod caen pentru un punct de lucru al unei societati? precizez ca ... (vezi toată discuția)
Infintare sedii secundare lovejusttobeloved lovejusttobeloved Buna ziua, Reprezint un S.R.L cu un singur asociat unic/ administrator care are o retea de magazine in dezvoltare. Urmeaza sa deschidem noi magazine si de ... (vezi toată discuția)