avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Primaria smechera
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Primaria smechera

Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect sa platesc si pentru 2010 anul nefiind incheiat?
Ce trebuie sa platesc in acest moment ca sa ma scuteasca?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:34, 31 Mai 2010
Codul fiscal art. 255 ,,Plata impozitului
(1) Impozitul/taxa pe clădiri se plăteşte anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie şi 30 septembrie inclusiv.
(2) Pentru plata cu anticipaţie a impozitului pe clădiri, datorat pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10%, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti.
(3) Impozitul anual pe clădiri, datorat aceluiaşi buget local de către contribuabili, persoane fizice sau juridice, de până la 50 lei inclusiv, se plăteşte integral până la primul termen de plată. În cazul în care contribuabilul deţine în proprietate mai multe clădiri amplasate pe raza aceleiaşi unităţi administrativ-teritoriale, suma de 50 lei se referă la impozitul pe clădiri cumulat,,.
Deci pentru 2010 trebuia sa se plateasca 50% din impozit pana la 31.03.2010.
Pentru plata cu anticipatie a impozitului se acorda o bonificatie de pana la 10% din impozit si nu se acorda o scutire de impozit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009 laszlo82 laszlo82 Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si ... (vezi toată discuția)