avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale instintare de plata si somatie de la primarie pe ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

instintare de plata si somatie de la primarie pe impozit 2009

Buna ziua cum spune si titlul am primit de la primarie mai intai o instintare de plata prin care mi se cere sa platesc 929,07 ron impozit pe teren masina si cladiri impozitul pe 2009 la care mi se percep si penalizari de intarziere asta cum se poate,si daca toate astea nar fi de ajuns azi mi sa trimis si o somatie de plata pentru aceleasi cladiri terenuri si masini in valoare de 558,86ron in care au trecut si niste articole +ca urmeaza executarea silita in caz ca nu achit suma in 14 zile.
Trecand pe linga faptul ca cele 2 sume nu sunt nici macar apropiate si e o aiureala totala tot nu stiu ce sa fac si cat de legala e somatia lor pentru impozit pe anul in curs. Dupa cunostintele mele anul fiscal 2009 se incheie in Martie 2010 da la cum se calculeaza impozitul si restul pe la noi.
Daca aveti vreo idee recomandare cam ce as putea sa fac ca deja ma depaseste.
Daca cineva e interesat pot sa atasez si instintarea si somatia in privat.

Si inca o intrebare pensionari beneficiaza de vreo reducere la impozit pe teren cladiri si masini??? daca da unde pot sa gasesc legea respectiva ca sa am si cu ce sam-i demonstrez afirmatiile.

cu stima Laszlo
Cel mai recent răspuns: t.simona , utilizator 16:42, 28 Septembrie 2009
art 255 din Codul Fiscal pt imp pe cladiri
(1) Impozitul/taxa pe cladiri se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv.
(2) Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe cladiri, datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv, se acorda o bonificatie de pana la 10%, stabilita prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Art 265 pt impozitul pe mijl de transport
(1) Impozitul pe mijlocul de transport se plateste anual, in doua rate egale, pana la datele de 31 martie si 30 septembrie inclusiv.
(2) Pentru plata cu anticipatie a impozitului pe mijlocul de transport, datorat pentru intregul an de catre contribuabili, pana la data de 31 martie a anului respectiv inclusiv, se acorda o bonificatie de pana la 10% inclusiv, stabilita prin hotarare a consiliului local. La nivelul municipiului Bucuresti, aceasta atributie revine Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Din 31 martie pina la data plati datorati penalitati.
In ceea ce priveste marimea debitului, adica valoare impozitului trebuie sa intrebati la primarie. Tot acolo daca aveti dubii in ceea ce priveste modul de calcul al penalitatilor.

Pt scutiri vedeti art 250 si 262 ale Codului fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de plata impozit primarie . parfi63 parfi63 Pana la ce data poate fi platit impozitul pe cladiri,mijloace transport,teren fara majorari (accesorii) pe anul in curs?(Art. legea).Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Plata impozitelor locale(casa+masina+etc.) Mircea Cristian Mircea Cristian 1.Care sunt reglementarile de plata ale impozitelor locale?Care este perioada pina se face discount(si care este acesta?) si de cind se percep penalitati(si ... (vezi toată discuția)
Primaria smechera Costica33 Costica33 Nu am platit impozitul pe casa pentru anul 2009. Am primit o somatie si titlu excutor insa... cuprinde si suma pentru anul 2010, nu inteleg de ce. Este corect ... (vezi toată discuția)