avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pierdut certificat de nastere. cum obtin unul nou?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pierdut certificat de nastere. cum obtin unul nou?

Buna ziua,
Mi-am pierdut certificatul de nastere. Deoarece sunt mai mult in strinatate, am rugat-o pe mama sa depuna o cerere in numele meu ( pe baza buletinului ei si a unei copii dupa buletinul meu) pentru a mi se elibera un alt exemplar, deoarece am nevoie urgent de ac act. A fost refuzata.
Chiar nu se poate si fara procura notariala?
Dar, daca angajez un avocat?
Cum ma invatati sa procedez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ellla_ , utilizator 15:47, 31 Mai 2010
De la serviciul de stare civila vi se elibereaza
un extras de pe actul de nastere.
Trebuie sa-i trmniteti procura mamei dvs
ca sa-i eliebreze acest act.
Duplicatul certificatului de nastere se elibereaza personal la serviciul de stare civila ori persoanei imputernicite printr-o procura notariala pentru a depune cererea si a ridica certificatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare certificat de nastere carmenchi carmenchi cum pot obtine certificatul de nastere a unei persoane aflata in strainatate. de ce documente am nevoie. vechiul certificat fiind pierdut. (vezi toată discuția)
Pierdut certificat nastere si de casatorie rmarius rmarius BUNA ZIUA ! Am pierdut certificatul de nastere , si certificatul de casatorie . Ce pasi trebuiesc urmati pentru obtinerea duplicatelor? Va multumesc f. ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere pierdut ionut_negoita89 ionut_negoita89 Am o nepoata care si-a pierdut certificatul de nastere.Ea s-a nascut in Campina jud Prahova ,iar dupa cativa ani s-a mutat cu domiciliul stabil in Husi judetul ... (vezi toată discuția)