avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Asumarea raspunderii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Asumarea raspunderii

Care sunt consecintele juridice pentru guvern in cazul in care isi asuma raspunderea pentru pachetul de austeritate (pauperizare) , si ulterior se va dovedi inaplicabilitatea sau aplicarea cu urmari tragice pentru populatie a acestuia ?
Cel mai recent răspuns: godspeed , utilizator 15:17, 2 Iunie 2010
Exista "legea raspunderii ministeriale"...

Frectie la picior de lemn...ca de fapt, si legea privind raspunderea magistratilor...apa de ploaie de primavara...legile sunt facute pentru ca cei de sus sa le incalce şi sunt facute ca cei de jos sa le respecte. Aceasta este singura regula aplicabila in Romania. Nu exista logica? Si ce daca? Cui ii pasa? Si daca noua, celor multi ne pasa, ce conteaza? Noi, cei multi, nu suntem uniti pentru ca numarul nostru sa conteze nu numai la vot...aceasta a fost problema noastra, a romanilor, dintotdeauna...lipseste acel "motor", acel "haiduc" care sa ia de la bogati si sa dea si la saraci...acum sunt la putere "haiducii" care iau de la saraci ca sa dea la bogati... Nu cred ca eu voi mai apuca ziua in care sa rad si sa ma bucur ca traiesc intr-o tara civilizata in care spaga nu va mai exista, in care bunul simt va prevala...;)
cora2006 a scris:

Exista "legea raspunderii ministeriale"...

Frectie la picior de lemn...ca de fapt, si legea privind raspunderea magistratilor...apa de ploaie de primavara...legile sunt facute pentru ca cei de sus sa le incalce şi sunt facute ca cei de jos sa le respecte. Aceasta este singura regula aplicabila in Romania. Nu exista logica? Si ce daca? Cui ii pasa? Si daca noua, celor multi ne pasa, ce conteaza? Noi, cei multi, nu suntem uniti pentru ca numarul nostru sa conteze nu numai la vot...aceasta a fost problema noastra, a romanilor, dintotdeauna...lipseste acel "motor", acel "haiduc" care sa ia de la bogati si sa dea si la saraci...acum sunt la putere "haiducii" care iau de la saraci ca sa dea la bogati... Nu cred ca eu voi mai apuca ziua in care sa rad si sa ma bucur ca traiesc intr-o tara civilizata in care spaga nu va mai exista, in care bunul simt va prevala...;)

"Haiduc",macar numai din punct de vedere literar si chiar imaginativ,suna frumos,dar cand vorbim despre "spoliator",lucrurile se cam schimba.
handsu a scris:

Demisia este o consecinta politica . Ma intereseaza , daca exista tragere la raspundere si din punct de vedere juridic . Ar fi prea simplu , ca in cazul in care iti asumi raspunderea pentru ceva , care are consecinte vitale pentru o majoritate , si sa nu ai absolut nicio tragere la raspundere juridica . Iti ridici palaria si totul merge mai departe ? Intr-un stat de drept ?

"Suntem pe drumul cel bun ca întreaga societate să înţeleagă că o ţară de dimensiunile noastre, cu o asemenea orientare către export şi cu o asemenea dependenţă de export, trebuie să ştie că, la o adică, are nevoie şi de o intervenţie militară pentru a-şi apăra interesele. De exemplu: căi comerciale libere." "Suntem - spunea Köhler - pe drumul cel bun ca întreaga societate să înţeleagă că o ţară de dimensiunile noastre, cu o asemenea orientare către export şi cu o asemenea dependenţă de export, trebuie să ştie că, la o adică, are nevoie şi de o intervenţie militară pentru a-şi apăra interesele. De exemplu: căi comerciale libere."
Declaratia ex-presedintelui H. Koehler al Germaniei, declaratie pentru care care s-a simtzit obligat sa-si dea demisia recent... E mult, e putzin?

Fata de :
"În situaţia în care, în pofida avizului Curţii Constituţionale, Parlamentul va vota suspendarea mea, în maximum cinci minute de la vot voi demisiona din funcţie şi voi chema în faţa electoratului şi pe cei care au generat un abuz constituţional prin suspendarea preşedintelui fără ca acesta să fi încălcat Constituţia" (T Basescu – aprilie 2007)
Stim cu totzii cum a hahait in retragere presedintele (reales) la vestea votului de suspendare.

@ Handsu, intr-un stat de drept se presupune ca poporul si-a ales conducatorii, implicit, cu tot respectul, raspunderea este solidara atata timp cat daca alesul nu se auto-penalizeaza, iar poporul raspunde la minciuna in fatza prin vot de incredere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Români de pretutindeni – mcc este proiectul care trebuie sã uneascà poporul român constantincojocaru constantincojocaru Revin la apelurile mele anterioare şi vă invit să ne unim forţele pentru a opri procesul de distrugere a României, pentru a ne reaşeza ţara pe drumul ... (vezi toată discuția)
Ma recunosc in romania de astazi ? Radu Gabrian Radu Gabrian [i]\"Eu nu ma mai recunosc foarte tare in tara asta si atunci... Stiu,apartin tarii asteia,am multe dintre defectele poporului astuia,dar nu inseamna neaparat ... (vezi toată discuția)
La multi ani romanilor de pretutindeni !!!! Roland Mindrila Roland Mindrila Scurta trecere in revista a istoricului zilei de 1 Decembrie pentru Romania: La 1 decembrie 1918, Adunarea Națională de la Alba Iulia, constituită ... (vezi toată discuția)