avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Ma recunosc in Romania de astazi ?
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Ma recunosc in Romania de astazi ?

"Eu nu ma mai recunosc foarte tare in tara asta si atunci...
Stiu,apartin tarii asteia,am multe dintre defectele poporului astuia,dar nu inseamna neaparat ca imi place chestia asta"


Radu Munteanu-Regizorul noului film "Marti dupa Craciun"

Pornind de la aceasta afirmatie franca a tanarului regizor,cred eu ca este necesar,ca noi toti,oameni de buna credinta,cetateni onorabili ai acestei tari,fara demagogie patriotarda,cu aceiasi franchete,daca se poate detasata,sa ne exprimam un punct de vedere,care sa implice o analiza simtamintelor noastre si a crezurilor noastre,in raport de cotidianul pe care il traim.

Prin prisma educatiei pe care am primit-o,atat acasa,cat si ulterior,mi se pare ca in Romania se intampla lucruri atat normale cat si anormale,daca ne raportam la faptul ca aceia care "construiesc" Romania de astazi,sunt in mare majoritate rezultatul votului nostru sau rezultatul lipsei noastre de la vot.
Mi se pare normal,astfel cum este "afara",ca alesul meu,sa ma reprezinte,sa pot sa ma adresez acestuia cand sunt nedreptatit sau cand sunt victima unui abuz al statului sau al oricarei persoane fizice cu dare de mana,cand ii propun sa aiba o initiativa legislativa,in folosul alegatorilor sai si al tarii.
Anormal este faptul ca alesii nostri au uitat de unde provin,cine i-a votat,cum au ajuns in jilturi moi.
De fapt au uitat ca poporul este cel care le-a dat mandatul,trecand foarte usor in tabara celor cu interese politice,economice si financiare,care le mai aduc niste arginti in buzunar,dar si mai rau este ca toti acestia au ajuns sa puna mai presus,nu nevoile si problemele reale ale tarii si ale alegatorului,ci interesul de partid,in dauna interesului national..
Eu,desi as fi vrut sa fie bine,nu ma recunosc in aceasta parte a Romaniei si am puterea sa recunosc ca am gresit,crezand prea mult in ceea ce de fapt nu poate exista,pentru ca am avut naivitatea nejustificata de a crede in niste valori,atat de necesare ,macar numai ca repere pentru poporul meu,care inca se mai cauta.
Nu ma regasesc de asemeni intr-o societate civila,destul de inerta,uneori existenta doar in mass-media,care trebuie sa contituie motorul oricarei democratii,care trebuie sa ofere celor care au copii posibilitatea de a da un exemplu viabil de urmat pentru acestia.
Ma regasesc si cred ca am o vina in lentoarea cu care societatea noastra isi mai cauta inca"anticorpii",chiar daca nu am si nu pot avea o culpa directa in aceasta
Ma regasesc in orice rau l-am cauzat prin ceea ce trebuia sa fac si nu am facut,prin faptul ca la un moment dat ,ca "simplu cetatean",nu am avut cea mai buna reactie,prin faptul ca nu am putut poate determina o altfel de reactie din partea celor cu care am intrat in contact.


Aceasta este poate doar o particica unei discutii cu implicatii si cu consecinte mult mai serioase,pe care va rog sa aveti bunavointa sa o continuati
Cel mai recent răspuns: Trifan Bogdan , utilizator 21:09, 7 Octombrie 2010

Daca ma recunosc in Romania de astazi? Nu m-am intrebat pana acum dar voi incerca sa raspund. Stiu ceva, insa: nu m-am regasit in Romania comunista; “alta” Romanie nu am cunoscut decat din “povestirile batranilor”…
Azi e mai bine ca ieri: daca vreau sa fac ceva, fac dar am si “dreptul” de a nu avea carnet de munca; nu mai sunt in pericol sa fiu “saltata de securitate” pentru ca am prieteni cetateni straini sau pentru ca am prieteni care au prieteni cetateni straini; pot iesi din tzara fara sa ma milogesc in stanga si in dreapta pentru a obtine aprobarea…
Prin educatie, sau prin… fire sunt… liberal – fara vreo referire la “platforme politice”. “Liberalismul” de azi are prea multe trasaturi… “de stanga”…

Nu, nu cred ca apartin acestei tzari altfel decat prin cetatenie (pe care nu am ales-o) – dar nu apartin nici altui stat anume… Pur si simplu cred ca apartin lumii (o fi infatuare? ) “Defectele” pe care le au “membrii” poporului roman le au toti oamenii…

Nu politicienii sunt – in primul rand – cei care “construiesc” Romania de astazi… Noi toti suntem implicati – indiferent cu cine am votat la un moment dat…

Ma pot adresa “alesului meu” oricand, dar acesta nu prea ma ia in seama – deci ramane sa insist, sa gasesc calea prin care il “oblig” sa ma ia in seama…

Nu e “anormal” ca “alesii nostri” au uitat de unde provin… Cred ca este o chestiune de caracter – sunt multi aceia care “uita” de unde provin… si nu sunt neaparat politicieni.

Am senzatia ca cei mai multi romani asteapta totul de la politicieni si daca nu le convine vreo hotarare se feresc sa “faca greva”, gandindu-se ca pot pierde si putinul care le ramane. Ori, fara sacrificii (in cele mai multe cazuri) nu poti obtine ceea ce doresti…

Cred ca as mai avea de scris, dar ma opresc aici, deocamdata…
"Eu nu ma mai recunosc foarte tare in tara asta si atunci...
Stiu,apartin tarii asteia,am multe dintre defectele poporului astuia,dar nu inseamna neaparat ca imi place chestia asta"


Gandesc exact la fel numai ca pana acum mi-a placut sa cred ca daca voi avea rabdare lucrurile se vor schimba.
Nu mai pot astepta. Am 41 de ani, am energie, am bunavointa, sunt implicat social (si ca voluntar si institutionalizat), m-am straduit constant in ultimii ani dar nu mai pot astepta si nici nu mai vreau sa fiu "pasagerul din dreapta" si sa fiu condus de toti sarlatanii (ca sa folosesc un eufemism).
Nu ma mai recunosc si nu ma mai regasesc in Romania ...
Nu am unde sa plec si nici nu doresc sa plec dar, in ultima vreme, prin conexiunile datorate clientilor mei am ajutat multa lume sa plece in Canada.
Si stiti ceva ? Toti cei pe care i-am ajutat sa plece mi-au multumit. Fara nici o exceptie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum renunt la cetatenia romana? erich erich Buna, cine poate sa imi spuna, cum pot renunta la cetatenia Romana. (vezi toată discuția)
Am votat sau nu la referendum 2012 freeanifer freeanifer Consider interesanta situatia fiecaruia. Eu de exemplu peste 15 minute ma duc sa votez. Invit pe cei care doresc sa spuna daca au votat sau nu vor vota sau ... (vezi toată discuția)
Constitutia romaniei, republicata tudorioan tudorioan \"Protestul\" magistratilor din Romania este constitutional sau neconstitutional? Apreciez ca, de fapt, este o greva mascata ceea ce creeaza un precedent ... (vezi toată discuția)