avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... proces verbal completat gresit
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

proces verbal completat gresit

azi dimineata mi-au ridicat masina din zona romana, dupa un lung drum de la un parc de masini la altul am aflat ca este in parcul auto au sectorului 1 - Aleea Matelotilor. Acolo mi s-a adus la cunostinta ca trebuie sa achit inca o amenda deoarece masina era parcata pe trotuar si nu era lasat spatiul de 1m pentru pietoni. Agentul de acolo mi-a intocmit procesul verbal si l-am semnat ( fara sa-l citesc) in cele doua locuri. Dupa ce am ajuns la birou si m-am calmat .. am citit procesul verbal si am constat ca numarl de inmatriculare este total gresit: B-06-PEO, numarul masinii mele fiind: B-87-ZMX (masina inregistrata pe firma).
Pot anula acest proces verbal?? si care ar fi pasii pe care trebuie sa-u urmez??

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 19:00, 4 Iunie 2010
Daca in documentele intocmite la parcul auto numarul e trecut corect si doar in PV e gresit atunci evident aveti sanse sa castigati fara a cauta alte motive de nulitate. Verificati insa sa rezulte clar ca masina care v-a fost eliberata din parcul auto a fost ridicata de pe trotuar spre a fi dusa in parc la momentul intocmirii procesului verbal pentru ca asa cum stim cu totii degeaba ai dreptate daca judecatorul nu-si poate forma o convingere in acest sens din examinarea probelor. Evident ca nu puteti conduce 2 masini in acelasi timp, dar puteti conduce 2 masini in aceeasi zi si ambele sa va fie ridicate, de asta am facut referire la practica instantelor.
aianaa a scris:

Daca in documentele intocmite la parcul auto numarul e trecut corect si doar in PV e gresit atunci evident aveti sanse sa castigati fara a cauta alte motive de nulitate. Verificati insa sa rezulte clar ca masina care v-a fost eliberata din parcul auto a fost ridicata de pe trotuar spre a fi dusa in parc la momentul intocmirii procesului verbal pentru ca asa cum stim cu totii degeaba ai dreptate daca judecatorul nu-si poate forma o convingere in acest sens din examinarea probelor. Evident ca nu puteti conduce 2 masini in acelasi timp, dar puteti conduce 2 masini in aceeasi zi si ambele sa va fie ridicate, de asta am facut referire la practica instantelor.

din fericire pe pv este mentionata ora la care a fost ridicata masina si adresa exacta
nu am mentionat mai devreme ca masina este pe firma si eu sunt unul din actionari.
In acest caz pe pv trebui sa fie specificata si denumirea firmei ( adresa+ date fiscale)?? potrivit art.16 (6) "In situatia in care contravenientul este persoana juridica in procesul-verbal se vor face mentiuni cu privire la denumirea, sediul, numarul de inmatriculare in registrul comertului si codul fiscal ale acesteia, precum si datele de identificare a persoanei care o reprezinta".
Orice nerespectare a art 16-17 din OG 2/2002 duce automat la anularea PV de contravenţie. Mergeţi la judecătorie şi succes, însă înarmaţi-vă cu răbdare multă că durează.
in situatia de fata contravenient sunteti dvs ca persoana fizica, iar nu societatea ca proprietar al masinii. Prevederile legale invocate de dvs se aplica atunci cand contraventia e savarsita direct de persoana juridica (de ex la un PV intocmit de Garda Financiara). Succes.

Alte discuții în legătură

Contestare proces verbal trecere pietoni ContSters117697 ContSters117697 Un garcea mi-a luat permisul ieri. Sunt hotarat sa fac contestatie, si sunt 2 probleme de atacat (?PE CARE ma sfatuiti sa o reclam?): 1. politistul a ... (vezi toată discuția)
Anulare proces verbal adrian10 adrian10 Buna ziua Am parcat masina pe un teren (pamant neamenajat) pe care parcheaza toate masinile din zona.Politia rutiera mi-a dat avertisment dar a dispus ... (vezi toată discuția)
Contestatie proces verbal de contraventie. zahandrei zahandrei Salutare tuturor!!! Vreau sa ma ajute cineva care a mai trecut prin situatia in care sunt eu. Azi dimineata (04.08.2009) am fost amendat de catre un echipaj ... (vezi toată discuția)