avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită va rog ajutati-ma.....cu un sfat...
Discuție deschisă în Executare silită

va rog ajutati-ma.....cu un sfat...

buna seara. ...incep prin a va ruga sa ma ajutati ..pe 03 06 2007 am facut un credit la o banca din oras. eu sunt in concediul pentru cresterea copiluli,iar sotul a ramas fara loc de munca si acum 2 luni a terminat si somajul. Am ramas cu cateva rate intarziere la banca ( CRED CA 4) SI am primit acasa o somatie de executare silita de la un executor judecatoresc prin care ne spune ca banca a apelat la ei. In somatie ne informeaza de incuviintarea de executare silita admisa de JUDECATORIA orasului in cere locuiesc. Ne mai zice ca trebuie sa achitam o suma de bani reprezentand soldul creditului, ratele restante dobanzile si penalitattile( ADICA VREO 85 MILIOANE .CREDITUL INITIAL a fost de 95 mil. iar rata de 1500000) in plus de asta mai apare si sima de 15 mil reprezentand cheltuieli de executare .......astazi sotul meu a luat legatura cu executorul judecatoresc si ia facut un proces verbal prin care este nevoit sa plateasca suma de 200 lei lunar pana la achitarea intregii sume ( adica aproape 100 milioane_ cu tot cu cheltuielili de executare silita) NOI avem casa luata prin credit ipotecar la o alta banca ,iar executorul a zis ca face cerere la banca pentru a lua si casa. noua initial ni s-a zis de la banca unde avem ipoteca ca nu se poatye atinge nimeni de casa.. ce ne invatati sa facem? va rugam din suflet sa ne sfatuiti cum puteti mai bine . multumim anticipat pentru tot...
Cel mai recent răspuns: Iuliana Cermak , Avocat 11:59, 3 Iunie 2010
Chiar daca ati cumparat imobilul cu credit de la banca, aceasta este proprietatea d-voastra si atunci poate fi urmarita pentru creditele neachitate. Executorul cred ca a folosit acest limbaj din dorinta de a va constientiza cat de important este sa respectati angajamentul asumat. Este posibil ca imobilul sa fie vandut prin licitatie si atunci se indestuleaza banca unde aveti ipoteca si din ce ramane va lua cealalta banca. Doar o intelegere cu banca va scoate din acest impas.

Asupra legalitatii nu se poate pronuntata cineva fara sa vada documente, daca sunt respectate termenele, conditiile de forma. Daca va referiti doar la intarziere, numarul de zile de intarziere nu este o conditie de legalitate impusa de vreo reglementare. Creditorul decide cand incepe o procedura de recuperarea a sumelor restante.
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
Narcizaa, utilizator
am zis ca am avut 4 rate intarziere , nu 4 zile...deci somatia este sau nu legala...
Somatia este legala si oricum, am inteles ca sotul dvs. a incheiat o conventie cu executorul judecatoresc privind plata lunara a unei sume...probabil ca executorul judecatoresc va continua executarea, executand silit si imobilul ipotecat la alta banca, la cererea creditorului.

Nu mi se pare o joaca si ar trebui sa contactati un specialist in domeniu care sa va indrume la modul concret.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata partiala credit ipotecar- consecinte ; solutii ? FFLORIN1976 FFLORIN1976 buna dimineata! Am on intrebare la dumneavostra si anume ce risc daca nu mai pot sa imi achit in intregime rata creditului ipotecar? Am si o specificatie ... (vezi toată discuția)
Ma pot executa silit pe o casa ipotecata deja? melania_30 melania_30 Buna seara, debitul meu restant pentru un credit de nevoi personale negarantat este acum de la 35000ron la 65000rom.Firma de recuperari creante mi-a trimis o ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)