avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 677 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Nu inteleg termenul :a omis din greseala sa cerceteze ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Nu inteleg termenul :a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.

Ce inseamna :a omis din greseala sa cerceteze vreunul dintre motivele de modificare sau de casare.?pe care as vrea sa-i invoc in cererea de contestatie in anulare?Pot invoca aceste motive pentru a cere revizuirea dosarlui:

1.Sentinta e scrisa cu numele meu de familie eronat
2Am dovada materiala ca eram lider de sindicat si nu am depus probele la dosar
3.invocarea art 62 alin 2 codul muncii coroborat cu art 74 din cm rezulta ca forma scrisa e obligatorie iar cerinta comunicarii scrise nu poate fi inlocuita cu cea verbala cum a motivat instanta in formularea motivarii recursului admis de partea intimata!
va rog sa ma ajutati..............:worthy:
Ultima modificare: Marți, 1 Iunie 2010
pacurariu maria, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:25, 2 Iunie 2010
Ar trebui atunci sa ne spuneti care este problema d-voastra. Explicati ce doreati sa obtineti prin recurs si nu s-a intamplat.
Am castigat procesul pe fond pentru nerespectarea art.74 din CM iar recursul l-a formulat intimata si instanta de la curtea de apel i-a admis recursul ca fondat si a anulat sentinta de fond.Sentinta dispusa de curtea superioara contine numele meu eronat (numele nu e al meu doar prenumele corespunde)si dispune modificarea in totalitate a sentintei de fond
Ultima modificare: Miercuri, 2 Iunie 2010
pacurariu maria, utilizator
Intr-o cale de atac, instanta care judeca aceasta cale poate mentine sau poate schimba, in tot sau in parte, hotararea primei instantei.
Scrierea eronata a numelui dvs nu constituie motiv de contestatie in anulare, ci acest lucru se poate indrepta cu o cerere pentru indreptarea erorilor materiale.

Hotararea primei instantei si hotararea instantei de recurs nu sunt hotarari contradictorii ... instanta de recurs a constatat ca hotararea primei instante este nelegala si netemeinica , astfel incat a modificat-o in totalitate.

Motivele pentru exercitarea contestatiei in anulare sunt prevazute in art.317 - 318 C.proc.civ. si nu trebuie confundate cu motivele pentru care se poate cere revizuirea hotararii (art.322 C.proc.civ.).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac teslovan florentina teslovan florentina Daca recursul a fost respins si nu ma vad in nici un motiv care sa ma ajute la cele doua cai extraordinare ce mai pot face?Cineva m-a indrumat la o contestatie ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare trebuie motivata? pacurariu maria pacurariu maria Buna ziua, Daca formulez contestatia in anulare trebuie sa motivez de la inceput obiectiile sau voi invoca motivele la o urmatoare intampinare? Pe scurt ... (vezi toată discuția)
Sentinta data in urma unui recurs offefei offefei buna ziua! Ce se mai poate face in urma unei sentinte irevocabile, date in urma unui recurs? Sustin ca am pierdut recursul chiar daca fondul si apelul au fost ... (vezi toată discuția)