avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... unde se plateste taxa judiciara de timbru pt somatia ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

unde se plateste taxa judiciara de timbru pt somatia de plata?

nu am reusit sa ma lamuresc, daca eu sunt reclamantul, si locuiesc de ex. in sectorul 4, iar sediul social la paratului este in sectorul 1, unde trebuie sa platesc taxa de judiciara de timbru de 39 lei (daca nu s-a modificat), la CEC sectorul 1 sau sectorul 4? actiunea a fost deschisa la judecatoria sector 1, acolo fiind sediul paratului, dar despre taxa judiciara n-am aflat ceva clar...
multumesc anticipat:)
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
1971Gina, utilizator
Cel mai recent răspuns: slivi , utilizator 14:15, 7 Februarie 2012
LEGE nr. 146 din 24 iulie 1997 (*actualizată*)
ART. 19
Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti se plătesc în numerar, prin virament sau în sistem on-line, în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale în a cărei rază îşi are domiciliul sau, după caz, sediul fiscal debitorul. Taxele judiciare de timbru, precum şi sumele provenite din impozitele încasate din onorariile avocaţilor, ale notarilor publici şi ale executorilor judecătoreşti pot fi plătite şi prin unităţi bancare în contul bugetului local al unităţii administrativ-teritoriale, costurile operaţiunilor de transfer fiind în sarcina debitorului taxei.
--------------
Art. 19 a fost modificat de pct. 6 al articolului unic din LEGEA nr. 276 din 7 iulie 2009, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 482 din 13 iulie 2009, care modifică pct. 4 al art. I din ORDONANŢA DE URGENŢÃ nr. 212 din 4 decembrie 2008, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 837 din 12 decembrie 2008.

Mii de scuze. Platiti la impozite si taxe locale de la Primaria sectorului 4.
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2011
Minodora Sorian, Consilier juridic
Multumesc, dar cautand pe net am mai gasit ceva ciudat. Inteleg ca taxele judiciare sunt taxe locale, deci beneficiarul lor e PRIMARIA, iar sediul judecatoriei sector 1 se afla... in sectorul 4:)
Daca e cineva care a fost intr-o situatie similara, adica in litigiu cu o firma din sectorul 1, si chiar a platit respectiva taxa, poate ma lumineaza unde a platit-o...
Multumesc.
Si eu am fost in aceasta situatie, si din ce scrie in lege .....taxa se plateste la sediul debitorului adica eu sunt debitorul cel care introduc cererea..asa am inteles eu si am platit acolo unde am domiciliul. Stupoare...instanta respectiva mi-a explicat ca unde are sediul debitorul din cerere, adica parat. Am platit alta taxa dar m-am invatat minte.....acum depun cererea (ex.somatie) si astept sa ma citeze si sa-mi spuna in citatie unde platesc.

Bafta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa judiciara de timbru penelopa1 penelopa1 Buna seara! Va rog sa-mi spuneti unde achit taxa judiciara de timbru in cazul cand eu locuiesc in Focsani si am deschis actiunea de succesiune pentru un ... (vezi toată discuția)
Taxa de timbru xm xm Taxa de timbru se plateste in contul consiliului local din circumscriptia instantei sau in contul consiliului local de la sediul social/domiciliul platitorului? (vezi toată discuția)
Taxa de timbru judiciar 22.08.2009 22.08.2009 Va rog a ma informa in legatura cu urmatoarea problema Unitatea la care lucrez are un proces pe rol la tribunal , as dori sa stiu unde trebuie ... (vezi toată discuția)