avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plangere mpotriva dr. ginecolog
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plangere mpotriva dr. ginecolog

Dr. care m-a urmarit toata sarcina si in ecografii mi-a spus ca copilul este sanatos.
Daca eu imi dadeam seama din timp ca ma trateaza cu superficialitate imi schimbam medicul.
Am fost la control la spital in ultima luna ,pe urma la cabinet ,imi zicea ca nu este inca timpul.
Sambata am mers la ea si m-am plans de somnolenta.Mi-a zis ca nu stie de la ce ar putea fi. Dadea de grija asistentei sa nu sparga sticlele de vin ca plec la munte.La control am observat ca isi facea semne cu asistenta si nu a vrut sa imi i-a banii pe consultatie.A zis sa o sun peste 1 saptamana.
Observase cred ca nu e bine,vazu-se ceva si de asta nu mi-a luat banii.Dar tr sa spuna macar familiei.

Ea a plecat in conceiu la munte eu am nascut cu alta dr. din maternitate.Copilul murise inainte de a-l naste.
Dupa nastere mi s-a spus ca era plurimalformat.Cum in timpul sarcinii nu s-a vazut nimic ,iar la sfarsit bomba?

Ma gandesc sa fac plangere penala impotriva dr..
Eu am 3 luni de cand am nascut,cu dr. nu am mai dat ochii si am doar o ecografie 3d ,analize si necropsia copilului. Chitante de la cabinetul ei nu am ,pt. ca nu da ,ecograful ei este antic si nu da ecografie.
Se mai poate face ceva dupa atata timp? Martorii in cine ar putea sa constate?
Cel mai recent răspuns: aianaa , utilizator 22:24, 6 Iunie 2010
Sambata am fost la ultimul control si marti la spital.
Plangere penala pentru ce sa faceti? pentru ca nu si-a dat seama ca fatul are malformatii? asta nu e infractiune. Daca v-ar fi fost viata in pericol sau daca decesul fatului i se datoreaza puteti face plangere penala . Va sfatuiesc sa sesizati Colegiul Medicilor, mare lucru n-o sa rezolve, dar va poate fi util in caz de proces. Mai intai insa consultati-va cu un specialist in medicina: sa va spuna clar daca malformatia copilului putea sa fie constatata de orice medic cu mijloace tehnice obisnuite, sau daca era nevoie de aparate performate pentru a se constata acest lucru sau de analize speciale. Daca nu puteti dovedi ca medicul respectiv v-a monitorizat sarcina va sfatuiesc sa renuntati ptr ca o sa pierdeti timp si energie inutil. Poate ca nu ar trebui ca pentru orice nefericire sa fie cautat un vinovat, medicii sunt oameni, nu zei si nu pot avea controlul absolut asupra sanatatii noastre, asigurati-va mai intai dvs. ca e vina medicului pentru moartea copilului si de faptul ca viata v-a fost pusa in pericol si abia apoi actionati. O zi senina!
Nu cred ca pt .mine ati adaugat urmatorul motto:" Daca nu-ti poti ajuta semenii macar incearca sa nu le faci rau."

Dr. mea trebuie sa isi ajute semenii si sa nu le faca rau,dar eu cum adica sa ii tin partea la cele intamplate-adica ajutorul si sa nu ii fac rau- ca sa nu ii fac plangere. Asta vre-ti sa spuneti?

Mi s-a spus ca extremitatile erau necrozate ,deci nu era mort de 1 zi cred.Nu era si viata mea in pericol?
Eu sambata am fost la ea si i-am zis ca am somnolenta.Ma trezeam,dupa o ora trebuia sa dorm din nou si noroc de cate un telefon ca ma mai trezeam.Ea a zis ca nu isi poate da seama de la ce este somnolenta mea.Mi-a aratat ca ii bate inima.
Marti dimineata am mers la maternitate ca aveam dureri si a zis ca este mort.

Eu nu am avut semne de nastere,tr ca medicul meu sa isi puna niste intrebari de ce se prelungeste sarcina si sa stie riscurile,putea sa ma trimita in spital sa stau pana nasc atunci sambata chiar daca pleca la munte.
Eu cand am mai intrebat-o ce voi face daca ea este plecata imi zicea mergi ca sunt colegii mei si nu e problema,te vor ajuta.

Si cum nu pot sa pun niste intrebari? De ce a murit? De ce in timpul sarcinii era sanatos ,iar dupa nastere le avea pe toate.

Eu o parte din raspunsuri cred ca le stiu: tr facut cezariana cu cateva zile inainte si cred ca a trecut ca avea anomalii ca sa se salveze medicul ca nu a intervenit la timp.


Voi fi cu luare aminte la urmatoarea sarcina.Un medic bun!
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iunie 2010
vacanta2010, utilizator
Motto-ul nu a fost postat ptr dvs, e un principiu dupa care ma ghidez eu. Eu nu v-am sugerat sa nu va mai puneti intrebari, ci doar sa va consultati temeinic cu specialistii inainte de a face plangerile pentru a evita doua riscuri: acela de a pierde timp degeaba si cel de a acuza un nevinovat. Cu totii suferim cand pierdem o persoana draga si cam toti incercam sa gasim un vinovat pentru acea pierdere, uneori insa nu exista vinovati- din acest motiv consider ca ar fi pudent sa consultati specialisti inainte de a sesiza autoritatile competente.
Ultima modificare: Duminică, 6 Iunie 2010
aianaa, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da în judecata un medic ginecolog? Dgeanina Dgeanina Bună dimineața! As vrea sa ma sfătuiți cum sa procedez sa dau în judecata un medic ginecolog?! Am 34 de ani, am o fetita de 10 ani adusa pe lume cu mari ... (vezi toată discuția)
Cercetare medic - neglijenta in serviciu si vatamare corporala?! adi2007 adi2007 Buna ziua In fapt este vorba despre o sarcina urmarita ecografic 2D, 3D (5 ecografii), ginecologic si asistarea nasterii de catre acelasi medic, inca de la ... (vezi toată discuția)
Malpraxis ancutzy ancutzy Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Am o prietena buna care cu cateva saptamani in urma a pierdut o sarcina gemelara. A trebuit sa faca ... (vezi toată discuția)