avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... credit - dobanda nu scade
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

credit - dobanda nu scade

buna ziua. Am un credit de nevoi personale garantat cu ipoteca pe imobil, contractat pe 25 ani in anul 2007 la [EDITAT], la o dobanda promotionala de 7,5%, cu o rata de 155 de euro. Dupa un an mi s-a marit dobanda la 10,4% si am ajuns la o rata de 196 de euro. De atunci cu toate ca dobanzile bancare au scazut, dobanda la creditul meu a ramas aceeasi de 10,4%. Banca imi tot spune sa am rabdare ca o sa scada, nu stiu cand dar asta este.
Acum in luna mai am primit o scrisoare de la banca prin care mi se ofera o dobanda promotionala fixa de 9,9% timp de cinci ani, dupa care dobanda o sa se calculeze in functie de EURIBOR plus marja bancii de 7,5 puncte procentuale.
Este tentant deoarece EURIBOR-ul este de cca 1 , iar cu marja bancii ajung la o dobanda de 8,5 % mai mica cu 2 %. Dar ma tem ca este o TEAPA .
Va rog daca puteti sa-mi dati un sfat in aceasta privinta. Sa accept dobanda fixa pe 5 ani sau sa raman la dobanda actuala in speranta ca aceasta va scadea.
Va multumesc
Ultima modificare: Vineri, 3 Februarie 2012
trope_doi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mara Ionescu , Consilier juridic 02:06, 3 Iunie 2010
Decizia este a dumneavoastra. Ar trebui sa luati in considerare si faptul ca EURIBOR va incepe sa creasca , acum fiind la cea mai mica valoare inregistrata vreodata . Incercati sa negociati la banca marja , poate puteti sa mai obtineti un procent . Nu plecati de la ideea ca nu vor negocia. Mergeti la banca , solicitati sa discutati speta cu directorul sucursalei , insistati pe ideea ca un contract trebuie NEGOCIAT cu consumatorul (cititi Legea 193/2000). In principiu, daca va convine dobanda pe care v-o ofera , dobanda fixa ar fi o "aparatoare" de criza , dupa cei 5 ani putand sa facti si o refinantare , daca sunt mai bune conditiile atunci. Mai ales ca noile contracte au comision de rambursare anticipata zero, nemaifiind deci un cost suplimentar la refinantare.

Revin: decizia va apartine . Orice decizie ati lua , cititi cu atentie inainte sa semnati!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Invitatie la banca - semnare act aditional credit imobiliar cami_v cami_v Buna ziua, Am primit de curand invitatia de a merge la banca pentru a semna un act aditional la un contract de credit imobiliar cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Aplicare og 50 pt un credit ipotecar mayajacqueline mayajacqueline Ca foarte multi concetateni ma confrunt cu impactul aplicarii OG 59/2010 pentru un credit ipotecar. situatia se prezinta in felul urmator: In contractul de ... (vezi toată discuția)
Credit D Tiberiu D Tiberiu Buna ziua, Sunt proprietarul unei societati comerciale din Timisoara domeniul de activitate al firmei pe care o conduc este comert cu ridicata ... (vezi toată discuția)