avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1795 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinul si-a tras tevi de apa pe sub terenul meu si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinul si-a tras tevi de apa pe sub terenul meu si acum nu mai pot construi, ce pot face?

Buna ziua!
Am achizitionat acum 3 ani un teren pe care anul acesta m-am gandit sa construiesc casa. Am luat toate avizele cu exceptia celui de la [furnizor apa]. Problema este ca unul din vecini sa racordat la apa si canal trecand cu tevile pe sub terenul meu. Intrebarea este daca au voie sa faca acest lucru fara a ma anunta in conditiile in care ei au facut aceasta treaba dupa ce am achizitionat eu terenul. Din cate stiu Apa Nova ma conditioneaza ca 10 m de la tevi stanga dreapta sa nu pot construi, asta ar insemna ca eu sa nu mai pot face nici o constructie. Ce pot face in acest caz? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Joi, 3 Iunie 2010
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: Sanea.rusu.97@gmail.com , utilizator 21:02, 20 Decembrie 2021
Vecinul avea obligaţia să vă solicite acordul scris. În caz contrar puteţi solicita în instanţa obligarea acestuia de a-şi ridica ţevile de pe proprietatea dvs.
Puteţi face şi o plângere penală pentru tulburare de posesie (art. 220 C. pen.), dacă aţi aflat despre ocuparea abuzivă a proprietăţii cu mai puţin de 60 de zile în urmă.
Nu cred ca furnizorul de utilitati i-a dat avizul construirii bransamentului vecinului fara acordul dvs., posibil ca acesta sa fi dat declaratii pe proprie raspundere, neconforme realitatii si in acest mod, a obtinut acordul sau... poate a construit clandestin si ulterior a intrat in legalitate...

Solicitati in scris explicatii privind "legalitatea racordarii" de la furnizorul de utilitati si solicitati solutie tehnica privind schimbarea traseului retelei.

Plangerea penala poate fi o solutie daca doriti sa construiti peste vre-o 10 ani...
Buna ziua am o intrebare am gasit teava de calanizare a vecinei pe partea mea de pamint nu miea zis nimik de asta are dreptul dak nu ce trebuie sa fac

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de urbanism cu interdictie de construire pe motiv de realizarea a utilitatilor Sony74 Sony74 In urma solicitarii unui certificat de urbanism pe un teren intravilan in vederea construirii si a imprejmuirii terenului pe langa descrierea terenului si a ... (vezi toată discuția)
Verificare branșare utilități vgeorge vgeorge Bună ziua. Aș dori să știu unde pot verifica un imobil (apartament), nou construit, dacă este racordat la utilități (gaz, apă, curent), și dacă e ... (vezi toată discuția)
Racordare fara acord la teava de evacuare apa menajera dansara2002 dansara2002 Buna ziua V-as ruga sa ma lamuriti daca vecinul de peste drum se poate racorda la teava de evacuare a apei menajere a casei mele, intr-un loc situat in ... (vezi toată discuția)